Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği
2022 Proje Dönemi
(2022-1-TR01-KA131-HED-000059078)
Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Çağrısı
Ön Başvuru Tarihleri: 24.10.2022 –07.11.2022 tarihleri arasında yapılacak olup; başvuruya ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.
***ÖNEMLİ NOT: Başvuru işlemleri 24.10.2022 – 07.11.2022 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı portalı üzerinden yürütülecektir. Üniversitemiz bundan sonraki süreçte https://portal.ua.gov.tr/ web sayfası üzerinden ilana çıkacaktır. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar ilgili web sayfası üzerinden, söz konusu tarihlerde gereken evraklar ile birlikte başvurularını tamamlayabilir ve seçim sonuçlarını görebilirler.
***Başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler için Yabancı Dil Sınavı başvurular başlamadan önce yapılacak olup, Yabancı dil sınavı için başvurular 3-9 Ekim 2022 tarihlerinde yapılacaktır. Sınav tarihi, saati ve yeri sınava girecek aday öğrencilerin listesiyle Üniversitemiz resmi internet sayfasında ilan edilecektir.
BAŞVURU ŞARTLARI
1- Öğrencinin Kafkas Üniversitesi bünyesinde örgün (2. Öğretim dahil) eğitim kademelerinin herhangi birinde (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora) kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması ve mezun durumda olmaması,
2- a) Ön lisans ve lisans öğrencilerinin akademik not ortalamasının (genel not ortalaması) en az 2.20/4.00 olması,
b) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması,
3- Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması (Avrupa Komisyonu’nun ECTS Rehberi’ne göre bir akademik dönem için 30 ECTS, bir akademik yıl için 60 ECTS kredisidir.)
4- Mevcut öğrenim kademesi içerisinde Erasmus+ yükseköğretim hareketliliği faaliyetlerinden yararlanmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ayı geçmemesi,
5- Kafkas Üniversitesi’nde 2 (iki) yarıyıl tamamlamış olması. (Hazırlık hariç)
***Koordinatörlüğümüzce alınacak hareketlilik başvurularında Yabancı Diller Yüksekokulumuzun 2022-2023 Bahar Dönemi için yapacağı Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı puanları veya YDS (Son 5 Yıl-Üniversite Giriş Sınavı Değildir) ve YÖK-DİL (Son 5 yıl) alınan puanlar geçerli olacaktır.
UYARI!
***2022 Projesi kapsamında gerçekleştirilecek hareketlilikler 2022 sözleşme dönemi kurallarına tabi olacaktır.
Ölçüt
Ağırlıklı Puan
Genel not ortalaması
%50
Dil seviyesi
(Yazılı sınavın %75’i- konuşma sınavının %25’i)
Şehit ve gazi çocuklarına
+15 puan
Engelli öğrencilere (engelliliğin belgelenmesi şartıyla)
+10 puan
2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında korunma, bakım veya
barınma kararı alınmış öğrencilere (Önceliklendirme için öğrencinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan hakkında 2828 sayılı Kanun uyarınca korunma, bakım ve barınma kararı olduğuna dair yazıyı ibraz etmesi gerekir.)
Başvuru esnasında staj yeri kabul mektubu sunma
Daha önce yararlanma (hibeli veya hibesiz)
-10 puan
Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma
Hareketliliğe seçildiği halde süresinde feragat bildiriminde bulunmaksızın hareketliliğe
katılmama
Hareketlilik için yazışmaları ve tüm işlemleri tamamlandığı halde mücbir sebep olmaksızın (mücbir sebep sunan öğrenci belgelemek zorundadır) feragat etme
İki hareketlilik türüne birden aynı anda başvurma
(öğrencinin tercih ettiği hareketlilik türüne
azaltma uygulanır)
Hareketliliğe seçilen öğrenciler için:
Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle
ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere
mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a
tekrar başvurması halinde uygulanır)
-5 puan
Dil sınavına gireceğini beyan edip mazeretsiz
girmeme ( öğrencinin Erasmus’a tekrar
başvurması halinde uygulanır)
ÖĞRENCİ SEÇİMİ
• Öğrenci seçimi, yukarıda ilan edilen değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar dikkate alınarak, en yüksek puanı alan öğrencilerin Erasmus+ öğrencisi olarak belirlenmesi suretiyle gerçekleştirilir. En yüksek puanı alan öğrenciler bütçe kontenjanı dâhilinde seçilir.
• Öğrenci Öğrenim Hareketliliğine başvuran öğrencilerin; Öğrenci Başvuru Formu’nda tercih ettiği üniversiteler önceliklendirilmekle birlikte; kontenjan durumu; kabul alınamama gibi durumlarda anlaşma dâhilindeki diğer üniversitelerle yazışma yapılır.
• Öğrenci Staj Hareketliliğine başvuran öğrencilerin; 2022 Sözleşme Dönemi El Kitabı’ndaki “staj yeri mevcut olmadan, öğrenciler hareketlilik faaliyetine katılmak üzere seçilemez ve öğrenciler seçilmeden önce staj yapılacak işletme biliniyor olmalı ve öğrenciyi kabul edeceğinden emin olunmalıdır.” ibaresi gereğince staj yapacakları kurum veya işletmelerden Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Yerleştirme Listesi’nin Üniversitemiz resmi web sayfasında yayınlandığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde davet mektubu almaları gerekmektedir. Zamanında davet mektubu getirmeyen öğrencilerin yerine listedeki bir sonraki öğrenci için işlemler başlatılacaktır.
KONTENJANLAR VE HİBELER
Kontenjan sayısı, Ulusal Ajans’ın 2022 Proje Dönemi Erasmus+ Programı Öğrenci “Öğrenim” ve “Staj” Hareketliliği bütçesi dâhilinde verilen hibe miktarına göre belirlenmiştir.
Etkinlik Türü
Toplam Katılımcı Sayısı
Toplam Süre(Tahmini ay/Gün Sayısı)
Program Ülkeleri Arasındaki Öğrenci Öğrenim Hareketliliği
27
135 (ay)
Program Ülkeleri Arasındaki Öğrenci Staj Hareketliliği
3
9 (ay)
Hibe miktarları ise aşağıdaki gibi olup; öğrenciler, istedikleri takdirde hibe almaksızın faaliyetlere katılabilirler. Hibesiz öğrenciler de diğer başvurularla beraber genel değerlendirmeye tabi tutulur ve hibeli öğrencilerle aynı süreçten geçer. Hibesiz öğrencinin farkı, öğrencinin bütçe hesaplamalarına dâhil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması öğrencinin seçim sürecine dâhil olmamasına gerekçe değildir.
Aşağıdaki tablo 2022 Dönemi proje kapsamında hareketlilik gerçekleştirecek öğrenciler için geçerlidir.
Ülke Grupları
Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler
Aylık Hibe Öğrenim (Avro)
Aylık Hibe
Staj
(Avro)
1. ve 2. Grup Program Ülkeleri
Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan,
600
750
3.Grup Program Ülkeleri
Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye
450
Başvuru için gerekli belgeler:
1- Öğrenci Başvuru Formu
2- Transkript
3- Öğrenci Belgesi
4- Nüfus cüzdanı fotokopisi
5- Yabacı dil sınavı sonuç belgesi
6- Fotoğraf