1 Haziran 202201

İlk Türk Sığır Embriyoları Azerbaycan’da Transfer Edildi: Kardeş Azerbaycan’da İlk Embriyo Nakli Türk Bilim İnsanları Tarafından Gerçekleştirildi

18-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında Azerbaycan Kent Teserrufatı Nazirliği Agrar Hıdmetler Agenteliyi Bünyesinde, “15. Yubiley Beynelhalk Kent Teserrufatı Sergisi” etkinlikleri kapsamında Bakü Agrocenter’de Caspian Agro organizatörlüğünde gerçekleşen 16. Azerbaycan Uluslararası Tarım Fuarında Türk bilim insanları tarafından ilk embriyo transfer workshop’u yapıldı ve aynı zamanda ilk dondurulmuş sığır embriyoları fuar alanına getirilen Simental taşıyıcı ineklere başarılı bir şekilde nakledildi. Azerbayacan’ın bağımsızlığından itibaren ilk kez gerçekleştirilen bu biyoteknolojik uygulama katılımcılar ve Azerbaycan basınından oldukça yoğun ilgi gördü. Bu uygulamaya paralel olarak Göygöl Gence ve Bakü Suni Mayalama Merkezindeki teknik personele İneklerde Embriyo Transfer hakkında teorik ve uygulama eğitimi verildi. Embriyo transfer uygulaması ve eğitimleri Azerbaycan Tarım Bakanlığı’nın talebi ve Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü’nün işbirliği ve izinleri üzerine, ayrıca Veteriner Embriyo Teknoloji Derneği (VEMTED)’in katkılarıyla Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof.Dr.Cihan Kaçar, Prof.Dr.Yavuz Öztürkler ve Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Uzmanlarından Dr.Uğur Kara tarafından gerçekleştirildi. Her türlü resmi kriterlere haiz ve gerekli sağlık koşullarını taşıyan ve Tarım ve Orman Bakanlığı TAGEM bünyesinde Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünden temin edilen dondurulmuş sığır embriyolarının Azerbaycan’a sevk ve idaresi T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Kafkas Üniversitesi işbirliği ile Prof.Dr.Cihan Kaçar ve Prof.Dr.Yavuz Öztürkler tarafından yapıldı. Donmuş Holstein embriyoları Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyelerinin gözetimi ve kontrolünde Iğdır Sınır Kapısından Nahçıvan’a ve oradan uçakla Bakü Haydar Aliyev Havalimanı gümrüklerinden geçirilerek ilgili etkinlik birimine ulaştırıldı. Sertifikalı 5 adet (doz) dondurulmuş embriyo sıvı azot tankında ağzı kapalı şekilde tekniğine uygun taşınarak yurt dışına çıkarıldı.
 31 Mayıs 202203

"Dünden Bugüne İnterhas" etkinliği

"Dünden Bugüne İnterhas" etkinliği İnterhas ilaç firması KAÜ Veteriner Fakültesi İntern öğrencilerine yönelik tanıtım etkinliği düzenledi
 26 Mayıs 202204

Köy Okulunda Toplumsal Katkı Faaliyeti

Fakültemiz öğrenci topluluğu 26 Mayıs 2022 tarihinde toplumsal katkı faaliyetleri çerçevesinde bir köy okulda Kafkas Üniversitesi ve Veteriner Hekimliği mesleği hakkında bilgilendirme sunumu yaptı
 20 Mayıs 202205

ÖNLÜK GİYME TÖRENİ 2022

Fakültemiz 2022 yılı önlük giyme töreni 18.05.2022 tarihinde gerçekleştirildi.
 25 Nisan 202206

Veteriner Fakültesi Öğrencilerinden Gönüllülük Çalışması

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencilerinden oluşan VetKafKars öğrenci topluluğumuz “Üniversitemizin Toplumsal Katkı” faaliyetleri kapsamında yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde Arpaçay Okçuoğlu Köyü İlkokulu Müdürü İlhan Kartoğlu eşliğindeki ilkokul öğrencileri ile Gönüllülük Çalışması gerçekleştirdiler. Etkinlik kapsamında ilkokul öğrencileri Kars Gençlik Merkezinde animasyon filmi izlediler ve Kars Peynir Müzesini gezdiler. Ayrıca VetKafKars topluluğu ilkokul öğrencilerine okuma kitabı hediye etti. Veteriner Fakültesi Dekanlığı olarak bu anlamlı gündeki faaliyetleri nedeniyle öğrenci topluluğumuza, Kars Gençlik Merkezine ve desteklerini esirgemeyen Rektörlüğümüze teşekkür ederiz.
 29 Mart 202208

FAKÜLTEMİZDE 40. YIL ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Fakültemiz kuruluşunun 40.yılı nedeniyle Fakültemiz öğrencileri tarafından 40.YIL ŞENLİĞİ düzenlendi. Şenliğe Fakültemiz öğrencileri ile çok sayıda akademik personel katılarak eğlenceli vakit geçirdiler.