4. GELENEKSEL ÇOCUK ŞENLİĞİ

IV. Geleneksel Kafkas Üniversitesi Okul Öncesi Çocuk Şenliği

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Sabri GÜNGÖR,   Dr. Öğr. Üyesi Şenay ÖZEN ALTINKAYNAK, Dr. Öğr. Üyesi Ali İbrahim Can GÖZÜM, Araş. Gör. Nur AKSOY, Araş. Gör. Raziye ERKUL ve “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında 3. sınıf öğrencileri tarafından düzenlenen IV. Geleneksel Kafkas Üniversitesi Okul Öncesi Çocuk Şenliği Prof. Dr. Necati KAYA Spor Salonunda 3 Mayıs 2019 tarihinde 13.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilmiştir.

Düzenlenen çocuk şenliği Kars Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı anaokullarından (80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu, 30 Ekim Anaokulu, Gül Çocuk Anaokulu, Nasrettin Hoca Anaokulu, Şehit Taner Özdemir Anaokulu, Yenişehir Anaokulu) ve ilkokul ve ortaokullara bağlı anasınıflarından (Aydın Tanrıverdi İlkokulu Anasınıfı, Bahçeşehir Koleji Anasınıfı, Başbakanlık Toplu Konutlar Anasınıfı, Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı, Çelik Başarı Koleji Anasınıfı, Diyanet İşleri Başkanlığı Kars İl Müftülüğü 4-6 yaş Kuran Kursu, GAMP ilkokulu Anasınıfı, Halit Paşa İlkokulu Anasınıfı, İsmet Paşa İlkokulu Anasınıfı, İstiklal İlkokulu Anasınıfı, KAKÜV Okulları Anasınıfı, Kar Taneleri Kreşi, Kars İlkokulu Anasınıfı, Kazım Karabekir Paşa İlkokulu Anasınıfı, Mehmetçik İlkokulu Anasınıfı, Mihralibey Ortaokulu Anasınıfı, Mustafa Kemal Atatürk İlkokulu Anasınıfı, Namık Kemal İlkokulu Anasınıfı) yaklaşık 800 çocuk ve bu okulların yönetici ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Düzenlenen şenlikle, Kars ilinde bulunan okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim alan çocuklara üniversite bilincinin kazandırılması, farklı okullardan çocukların bir araya gelerek toplu etkinliklerde bulunması ve çeşitli oyunlarla eğlenmesi amaçlanmıştır. Çocuk şenliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sabri GÜNGÖR’ün açılış konuşmaları ile başlamış, okul öncesi dönem çocuklarına yönelik hareketli ve müzikli oyunlar, palyaço gösterileri, çeşitli etkinlikler, çocuklara yönelik ikramlar ile devam etmiş ve şenliğe katılan çocuklara okul öncesi öğretmen adaylarının hazırladığı hediye dağıtımı ile sona ermiştir.