Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Aktif)

 

Mezunlarımızın Çalışma Alanları;

  • Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek departmanlarında, restoran, bar, vb. bağımsız yiyecek içecek işletmelerinde orta ve üst kademe mutfak yöneticisi adayı.
  • Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri, Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Liseleri ve ilgili diğer meslek liseleri ile Halk Eğitim ve Turizm Eğitim Merkezlerinde, Mutfak, Servis ve Bar, Yemek Pişirme, Yiyecek İçecek Hizmetleri gibi, alanları ile ilgili uygulamalı derslerde usta öğretici/eğitmen olarak çalışabilme imkânı.
  • Başarılı ve istekli öğrenciler için akademik kariyer imkânı.
  • Restoran, kafe, bar vs. işletmecisi olarak kendi işlerini kurabilme imkânı.
  • Bunların yanı sıra program mezunu öğrenciler formasyon eğitimlerini tamamladıktan sonra yiyecek-içecek hizmetleri alanına öğretmen olarak atanabilme fırsatına sahip olmaktadırlar.

Üst Derece Programlara Geçiş:

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı’nda ve Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalı’nda yüksek lisans veya doktora programlarına başvurabilir

284 kez görüntülendi.