Sarıkamış Meslek Yüksekokulunda 5. Ulusal Yerel Yönetimler Öğrenci Kongresi Düzenlendi

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Meslek Yüksekokulu bünyesinde Kars Belediyesi, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve SERKA (Serhat Kalkınma Ajansı)’nın katkılarıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen  Yerel Yönetimler Ulusal Öğrenci Kongresi’nin açılış töreni Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi kongre salonunda 12/05/2016 tarihinde Kars Valisi Sayın Günay ÖZDEMİR, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Hidayet Metin ERDOĞAN, Sarıkamış Kaymakamı Sayın Yusuf İzzet KARAMAN, Sarıkamış Belediye Başkanı Sayın  Göksal TOKSOY, SERKA (Serhat Kalkınma Ajansı) Genel Sekreteri Sayın Doç.Dr. Hüsnü KAPU ve Üniversitemizin değişik fakülte ve yüksekokullarından akademik ve idari personellerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kars Valisi Sayın Günay ÖZDEMİR’in açılış konuşmalarından sonra Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Hidayet Metin ERDOĞAN, Sarıkamış Belediye Başkanı Sayın Göksal TOKSOY ve Sarıkamış Meslek Yüksekokulu Müdürü Sayın Yrd.Doç.Dr. Yüksel KOÇAK’ta birer konuşma yaptılar.

Protokol konuşmalarının ardından açılış paneli düzenlendi. Oturum başkanlığını Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Akif ÇUKURÇAYIR’ın yaptığı panele Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hamza ATEŞ, Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet NOHUTÇU , Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Yüksel KOÇAK konuşmacı olarak, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen akademisyen ve öğrencilerde dinleyici olarak katıldı.

Kongre, Sarıkamış Meslek Yüksekokulu’nun Sarıçam ve Kristal Kar salonlarında Perşembe ve Cuma günleri katılımcıların sunumlarıyla devam etmiş, Cumartesi günü düzenlenen gezi programıyla son bulmuştur.