3 Temmuz 2023

ÖĞRENCİLERİMİZDEN SAĞLIK EĞİTİMİ SEFERBERLİĞİ

Kafkas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. Sınıf Öğrencileri Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda sağlık eğitimi seferberliği başlattı. Halk Sağlığı Hemşireliği dersi kapsamında, ders sorumlu öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi: Nevra KARACA BIÇAKÇI ve Dr. Öğr. Üyesi: Gönül GÖKÇAY’ rehberliğinde gerçekleştirilen proje ile öğrencilerimiz; ilkokul ve ortaokullarda Kişisel bakım ve hijyen, Enfeksiyonlardan korunma, Sağlıklı beslenme, Fiziksel aktivite, Kazalardan korunma ve ilk yardım, Akran zorbalığı ve önlenmesi konulu eğitimler verdiler. Hemşirelik 4. Sınıf öğrencilerimiz proje kapsamında eğitim yaptıkları okullarda; fiziki şartların sağlık risklerinin belirlenmesi, öğrencilerin boy-kilo taraması ve BKİ’nin belirlenmesi, İlk yardım gibi faaliyetleri de yürüttüler. Öğrencilerimiz üniversite eğitimini sahaya taşımanın yanında, yaptıkları çalışmalar esnasında bir taraftan minik kardeşleriyle pozitif bağ kurarlarken, diğer taraftan gerçekleştirdikleri çalışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerimizi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz.