26 Aralık 2022

Sıla Topçam'dan Anlatıcılık Sanatı Atölyesi

Oyuncu, Masal Anlatıcısı, Eğitmen Sıla Topçam'dan Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerine yönelik anlatıcılık sanatı atölyesi.

10 Ocak 2023 Salı günü Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek etkinliğimize oyunculuk öğrencileri dışında üniversitemizde öğrenim görmekte olan öğrenciler Sahne Sanatları Bölümüyle iletişime geçerek katılabilir.

Anlatıcılık Sanatı Atölyesi Nedir?

Yüzbinlerce yıldır atalarımız bilgilerini, deneyimlerini ve hayat hakkındaki öğütlerini sembollerle anlattı. Bunlar danslara dönüştü, mağara resimlerine, kilim desenlerine ve masallara…

Sahne sanatlarının özünü bu kadim bilgiler oluşturdu. Sözlü kültüre hakim olmak, masalların yapısını bilmek ve içselleştirmek insanla iletişim haline olan her meslek açısından önemlidir.

Tiyatro ise bu anlatımların yuvasıdır. Masal formu özelinde başlayacak olan atölye çalışmamız anlatıcılığın her alanında örneklerle devam edecek. Sahne üstünde doğaçlama olarak bir hikaye anlatmanın önemli noktalarına değinilecek.

Sıla Topçam kimdir?

Süleyman Demirel Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nden 2008 yılında mezun olan Sıla Topçam Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Tiyatro Bölümünde  Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. “Masal Anlatıcısının Eğitim ve Hazırlık Süreçleri” başlıklı tez çalışması yapmış, 2014 yılından beri masal anlatıcılığı alanında pek çok çalışma yapmış ve eğitimler vermiştir. Sıla Masal Okulu’nun kuruculuğunu yapmıştır.