5 Aralık 202301

Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi, Bölümümüz Öğrencilerini Tanıtım Gününe Davet Ediyor

Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi Uluslararası Eğitim Enstitüsü, 10 Aralık 2023 tarihinde saat 12:00de tanıtım etkinliği düzenleyecektir. Katılmak isteyen öğrenciler için erişim bilgileri ekteki afişte yer almaktadır.
 6 Temmuz 202302

Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesinde Düzenlenen Konferansa Katılım

23 Mart 202303

Immanuel Kant Baltık Üniversitesi Online Rusça Dikte Yarışması Üçüncülüğü

23 Mart 202304

"Rus kültürünün araçları olarak Rus isimleri" konulu konferans

30 Kasım 202205

Dördüncü Uluslararası Çok Kültürlü Eğitim Ortamında Rus Dili Sempozyumuna Katılım

24-25 Kasım 2022 tarihlerinde Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Ajiniyaz Nukus Devlet Pedagoji Enstitüsü, İbn-i Sina Tacik Devlet Tıp Üniversitesi, Satim Ulugzade Tacik Devlet Diller Enstitüsü, Tirmiz Devlet Pedagoji Enstitüsü işbirliğinde dördüncü uluslararası “Çok Kültürlü Eğitim Ortamında Rus Dili” başlıklı çevrimiçi sempozyum düzenlendi.
 29 Kasım 202206

Russkiy Mir Vakfı Resmi Sitesinde "F. M. Dostoyevski'nin Ulusal Kültürlerdeki Mirası" Uluslararası Sempozyum Bildiri Kitabının Çıktığını Duyurdu

Rusya kültür topluluğu tarafından 2021 yılında F. M. Dostoyevski’nin Doğumunun 200. Yıldönümü anılıyor. Rusya Federasyonu Başkanı V. Putin tarafından, yazarın Rus ve Dünya Edebiyatı’na olağanüstü katkıları dikkate alınarak, 24 Ağustos 2016 tarihinde “F. M. Dostoyevski’nin Doğumunun 200. Yıldönümü Kutlamaları” kararnamesi imzalandı. UNESCO verilerine göre Dostoyevski, günümüzde dünyanın en çok alıntı yapılan ve tercüme edilen Rus yazarlarından biridir. Onun edebi mirası okullarda, üniversitelerde farklı alanlardan bilim insanlarınca da incelenmektedir.
 27 Ekim 202207

Материалы Международной научной конференции «Наследие Ф.М. Достоевского в национальных культурах», посвященной 200-летию со дня рождения Ф. М. Достоевского

23 Eylül 202208

Öğrencilerimiz, Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi'nde Yüksek Lisans Programını Kazandı

Bölümümüzden 2021-2022 eğitim öğretim yılında mezun olan 5 öğrencimiz, 2020 yılından beri ortak projeler yürüttüğümüz Rusya Federasyonu Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi'nde, Yabancı Dil Olarak Rusça yüksek lisans programını kazandı. Öğrencilerimiz tebrik eder başarılarının devamını dileriz.
 10 Mart 202209

Doç. Dr. Kemale UMUDOVA'nın “F. M. Dostoyevski’nin Ulusal Kültürlerdeki Mirası" Sempozyumu Hakkında Makalesi

Bakü Slavyan Üniversitesi, Yabancı Dil Eğitimi Fakültesi, Rus Edebiyatı Tarihi Bölümünden Doç. Dr. Kemale UMUDOVA, Dostoyevski ve Dünya Kültürü Filoloji Dergisinde; 5-7 Ocak 2022 tarihleri arasında Kafkas Üniversitesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öncülüğünde düzenlenen F.M. Dostoyevski’nin Doğumunun 200. Yıldönümü Anısına “F. M. Dostoyevski’nin Ulusal Kültürlerdeki Mirası” konulu uluslararası sempozyum hakkında değerlendirmelerde bulunmuştur.