10 Haziran 202401

Bölümümüz Öğrencileriyle Film Etkinliği Gerçekleştirildi

Bölümümüz öğrencileriyle "Çizgili Yolculuk" (Полосатый Рейс) adlı Sovyet yapımı film izlendi.
 24 Mayıs 202402

"Rus Dilinin Bilişsel, İletişimsel ve Öğretisel Yönleri" konulu VI. Yabancı Genç Araştırmacılar Bilimsel ve Pratik Konferansı, Slav Yazısı ve Kültürü Bayramına Bölümümüzce Katılım Sağlandı

"Rus Dilinin Bilişsel, İletişimsel ve Öğretisel Yönleri" konulu VI. Yabancı Genç Araştırmacılar Bilimsel ve Uygulamalı Konferansına Bölümümüzce Katılım Sağlandı
 5 Aralık 202303

Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi, Bölümümüz Öğrencilerini Tanıtım Gününe Davet Ediyor

Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi Uluslararası Eğitim Enstitüsü, 10 Aralık 2023 tarihinde saat 12:00de tanıtım etkinliği düzenleyecektir. Katılmak isteyen öğrenciler için erişim bilgileri ekteki afişte yer almaktadır.
 6 Temmuz 202304

Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesinde Düzenlenen Konferansa Katılım

23 Mart 202305

Immanuel Kant Baltık Üniversitesi Online Rusça Dikte Yarışması Üçüncülüğü

23 Mart 202306

"Rus kültürünün araçları olarak Rus isimleri" konulu konferans

30 Kasım 202207

Dördüncü Uluslararası Çok Kültürlü Eğitim Ortamında Rus Dili Sempozyumuna Katılım

24-25 Kasım 2022 tarihlerinde Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Ajiniyaz Nukus Devlet Pedagoji Enstitüsü, İbn-i Sina Tacik Devlet Tıp Üniversitesi, Satim Ulugzade Tacik Devlet Diller Enstitüsü, Tirmiz Devlet Pedagoji Enstitüsü işbirliğinde dördüncü uluslararası “Çok Kültürlü Eğitim Ortamında Rus Dili” başlıklı çevrimiçi sempozyum düzenlendi.
 29 Kasım 202208

Russkiy Mir Vakfı Resmi Sitesinde "F. M. Dostoyevski'nin Ulusal Kültürlerdeki Mirası" Uluslararası Sempozyum Bildiri Kitabının Çıktığını Duyurdu

Rusya kültür topluluğu tarafından 2021 yılında F. M. Dostoyevski’nin Doğumunun 200. Yıldönümü anılıyor. Rusya Federasyonu Başkanı V. Putin tarafından, yazarın Rus ve Dünya Edebiyatı’na olağanüstü katkıları dikkate alınarak, 24 Ağustos 2016 tarihinde “F. M. Dostoyevski’nin Doğumunun 200. Yıldönümü Kutlamaları” kararnamesi imzalandı. UNESCO verilerine göre Dostoyevski, günümüzde dünyanın en çok alıntı yapılan ve tercüme edilen Rus yazarlarından biridir. Onun edebi mirası okullarda, üniversitelerde farklı alanlardan bilim insanlarınca da incelenmektedir.
 27 Ekim 202209

Материалы Международной научной конференции «Наследие Ф.М. Достоевского в национальных культурах», посвященной 200-летию со дня рождения Ф. М. Достоевского

23 Eylül 202210

Öğrencilerimiz, Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi'nde Yüksek Lisans Programını Kazandı

Bölümümüzden 2021-2022 eğitim öğretim yılında mezun olan 5 öğrencimiz, 2020 yılından beri ortak projeler yürüttüğümüz Rusya Federasyonu Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi'nde, Yabancı Dil Olarak Rusça yüksek lisans programını kazandı. Öğrencilerimiz tebrik eder başarılarının devamını dileriz.