Bölümümüz tarafından "Çeviribilim ve Edebiyat Çevirisi:Rus Edebiyatı Çevirilerinin Günümüzdeki Durumu" Konulu Panel Düzenlendi

Slav Dilleri Edebiyatları Bölümü tarafından Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda “Çeviribilim ve Edebiyat Çevirisi: Rus Edebiyatı Çevirilerinin Günümüzdeki Durumu" Konulu Panel düzenlendi.

Düzenlenen programa, çevirmen Uğur BÜKE, çevirmen yazar Sabri GÜRSES, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar YÜKSEK,  Dekan yardımcıları, Fen Edebiyat Fakültesi Sekreteri, akademik personel ve öğrencilerimiz katıldı. Panelde, konuklarımız Rus edebi çevirisinin günümüzdeki durumu, çeviri bilim ve edebiyat çevirisi hakkında bilgiler verdiler. Yaptıkları Sunumun ardından soru cevap kısmına geçildi. Öğrencilerimizin konu hakkındaki soruları cevaplandırıldı ve ardından konuklara bölüm tarafından hediye takdimi yapıldı.

Panelden sonra Slav Dilleri Edebiyatları Bölümü öğrencileri tarafından konuklar için Rus şairleri Puşkin, Simonov, Yesenin' in şiirleri okundu ve Rus  halk şarkıları seslendirildi.