2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Devlet Konservatuarı Özel Yetenek Sınav Duyurusu

T.C.

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Devlet Konservatuarı Müdürlüğüne  2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aşağıda belirtilen kontenjanlar kadar Özel Yetenek Sınavıyla öğrenci alınacaktır.

GENEL HÜKÜMLER

Adayların Müdürlüğümüzün Eğitim Programlarına başvurabilmeleri için;

a) T.C. veya K.K.T.C. Vatandaşı olmak

b) Yurtiçi ve Yurtdışı Lise ve Dengi Ortaöğretim kurumları ile Devlet Konservatuarlarının lise devresi mezunu olmak.

c) Devlet Konservatuvarlarının lise devresi dışındaki tüm lise mezunu adayların 2018-TYT puanı en az 180 ve üzeri puan almaları gerekmektedir (Devlet konservatuarı/konservatuarların lise devresi mezunlarından 180 puan almaları koşulu aranmamaktadır).

d) Engelli Öğrenciler İçin Başvuru Puanı: (Bedensel, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyon) ile ‘yaygın gelişimsel bozukluklar’ (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Aspersendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanmayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar) durumlarını ‘‘engelli sağlık kurulu raporu’’ ile belgelemeleri kaydıyla ilgili yıldaki TYT puanlarından biri 100 ve üzerinde olanlar, özel yetenek sınavlarımıza kabul edilir. (Adaylardan istenen puanları, Ortaöğretim Başarı Puanı katılmamış ham puanlarıdır).

Müzik Bölümü                                                                                    Kontenjan

Piyano-Gitar-Arp Anasanat Dalı

10

Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat

Dalı                                 5

Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı

5

Geleneksel Türk Müziği Bölümü                                                                 40

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Ön Kayıt Başvuru Formu, (Konservatuardan veya Duyuru Sayfasından temin edilecektir.)

2) 2018 YKS (2018-TYT) Sonuç belgesi

3) 2 adet vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm ebadında, Kılıf Kıyafet Yönetmeliğine uygun olarak son altı ay içerisinde cepheden çekilmiş adayın kolaylıkla tanınıcağı şekilde olmalıdır.).

4) Mezuniyet belgesinin aslı ve Okunaklı fotokopisi

5) T.C. kimlik numarası olan fotoğraflı nüfus cüzdanının aslı ve nüfus cüzdanın bir adet iki yüzü de aynı sayfaya çekilmiş fotokopisi

6) Türk Halk Oyunlar Anasanat Dalında Sınava girecek adayların Resmi Sağlık Kuruluşlarından alacağı yeni tarihli “Türk Halk Oyunları Anasanat Dalının Uygulamalı Özel Yetenek Sınavlarına Girmesinde Bir Sakınca Bulunmamaktadır” ifadesi bulunan Sağlık Kurulu Raporunu (Heyet Raporu) başvuru belgelerine eklemeleri zorunludur. Başvuru sırasında bu raporu temin etmeyen adayların başvuru kayıtları yapılmaz.

7) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi( yeni tarihli)

MÜRACATLAR VE SINAV TAKVİMLERİ

Ön Başvuru: 06 -17 Ağustos 2018

Sınav Tarihleri (Tüm Bölümler İçin)