Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Nihat BAYŞU Konukevi Müdürlüğü, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 ve 1747 nci maddeleri, 03.01.1984 tarih ve 18301 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Mediko-Sosyal, Sağlık Kültür ve Spor İşleri Dairesi Uygulama Yönetmeliği, 657 Devlet Memurları Kanununun 191 nci maddesi ve Maliye Bakanlığı’nca yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca İşletilen Sosyal Tesislerin Muhasebe Uygulamalarına Dair Esas ve Usulleri ile yıllık Bütçe Kanunlarını esas alarak Üniversite Yönetim Kurulu’nun 02.06.2016 tarih ve 169 sayılı kararı ile Kafkas Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.
- İDARİ YAPI VE PERSONEL DURUMU
Kafkas Üniversite Yönetim Kurulu’nun 02.06.2016 tarih ve 169 sayılı kararı ile Kafkas Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdürmekte olan konuk evi müdürlüğünün 1 müdür, 1 müdür yardımcısı da dahil olmak üzere personel sayısı 18 dir. 9 personel daimi statüde çalışmakta olup, bu personellerden 2 si üniversite bünyesinde başka birimlerde görevlendirilmişlerdir.
Faaliyet alanı; üniversite mensupları, emeklileri, öğrencileri, mezunları, eş ve çocukları ile yasal olarak bakmakla yükümlü oldukları bireylerin, üniversite tarafından düzenlenen bilimsel, kültürel ve sosyal organizasyonlara katılımcı olarak davet edilen ulusal ve uluslararası anlaşmalar çerçevesinde düzenlenen değişim programları kapsamında gelen kişilerin, diğer üniversite personellerinin, Kafkas Üniversitesinin ilişkide bulunduğu kamu ve özel sektör temsilcileri ile dış ilişkiler çerçevesinde gelen yabancı konukların yemek, konaklama, kantin, kafeterya ve diğer hizmetleri uygun bedelle, sağlıklı bir şekilde karşılayabilecekleri, üniversiteye bağlı lisans ve ön lisans düzeyinde turizm ve otelcilik alanında öğrenim gören öğrencilerin uygulama ve staj yeri olarak kullanmalarının sağlandığı bir birimdir.

T.C
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ
Prof.Dr. Nihat BAYŞU Konukevi
MİSAFİRHANEDE UYULMASI GEREKEN KURALLAR
1. Misafirhanede kalacak misafirler, kimliklerini ibraz etmek ve konaklama belgesini doğru ve eksiksiz doldurarak görevli personele vereceklerdir.
2. Misafirhanede kalan kişiler ve beraberindekiler misafirhanede kaldıkları süre içinde başkalarını rahatsız edecek tavır ve davranışlardan kaçınacak, toplum kurallarına aykırı söz ve davranışlarda bulunamaz, yüksek sesle şarkı, türkü söyleyemez ve enstrümantal çalamaz.
3. Misafirhaneden yararlanan kişiler Odalarda ziyaretçi kabul edilmez. Ziyaretçileri ile görüşmelerini salonlarda yapar, odaya çıkartmaz.
4. Misafirhanede kalan kişiler oda anahtarını her gün odadan çıkış yaparken anahtarı resepsiyona teslim etmek zorundadır.
5. Misafirhanede ancak sorumlular tarafından belirlenen yerlerde yemek yenecektir.
6. Resepsiyona bilgi vermeden ve gerekli izin alınmadan oda ve yatak değiştirilmeyecek ve oda demirbaş eşyalar özenle kullanılacaktır.
7. Yararlananlar misafirhanenin genel temizliği için idarece alınan önlemlere uymak zorundadır.
8. Misafirhanedeki araç ve gereçler özel iş ve amaçla kullanılmayacaktır.
9. Misafirhanede genel ahlak, örf ve adetlerimize aykırı filmler gösterilmez, kumar oynanmaz, genel alanlara yatak kıyafeti, şort v.b. gibi kıyafetlerle inilmez.
10. Odalarda ve misafirhanenin diğer kısımların da tütün, uyuşturucu madde, tütün mamulleri ve alkol kullanımı yasaktır.
11. Oda ve ortak kullanım alanlarında evcil dahi olsa hayvan beslenemez ve barındırılamaz.
12. Yangına neden olabilecek tehlikeli maddeler ile elektrik, ispirto, gaz ve bütan gaz ocakları odalarda kullanılamaz.
13. Yararlananlar odalarda bulunan ve kendilerine teslim edilen demirbaş eşya ile umumi yerlerde bulunan tüm malzemenin kusurlu kullanılmasından doğacak zararları piyasa değerine göre ödemek zorundadırlar.
YÖNETİM
7589 kez görüntülendi.