Sarıkamış Şehitleri Anma Programı Kar Heykel Sergi Açılışı

Üniversitemiz Kazım Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Muhammet Hanifi Zengin’in organize ettiği Sarıkamış Harekâtının 103. yıl dönümü anma programı kapsamında, Sarıkamış Şehitleri Anısına “Kar Heykel Anıt Çalışması” yapımına başlandı.

Program kapsamında Şehitler anısına başlanan kar heykel çalışmasına, Muş Alpaslan Üniversitesi’nden Erhan Karadağ, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nden Bilal Hano, Atatürk Üniversitesi’nden Muhammet İşçi, Ahmet İşçioğlu, Samer Altaıe, Sezer Keser, Bayburt Üniversitesi’nden Gökhan Taş, davet edildi.

Öğretim görevlisi Muhammet Hanifi Zengin, çalışmanın Sarıkamış kütük ev kayak merkezi alanında, Sarıkamış’ta şehit düşen 90 bin askerimiz anısına, kardan şehitlerin sembolize edildiği figürlerin kompozisyonun bir haftada tamamlanacağını belirtti.

Sanatçı hassasiyetiyle yapılan kar heykel çalışmasının açılışı, 06 Ocak 2018 tarihinde Sarıkamış Kütük Ev Kayak Merkezi alanında yapılacaktır.

Kar heykel sergisi açılışına tüm üniversitemiz personeli ve halkımız davetlidir.