Kafkas Üniversitesi’nden İsrail Parlamentosu’na Kınama

İsrail Parlamentosu’nda kabul edilen “Yahudi Ulus Devleti” kanunu, evrensel hukuk ilkeleriyle çatışmaktadır. Irkçı yasayla; Arapça resmi dil statüsünden çıkarılmakta ve İbranice tek resmi dil kabul edilerek Filistinlilerin, sosyo-kültürel hakları ve kazanımları yok edilmiştir.

Yarım asırdır işgal altındaki Kudüs şehri tek taraflı başkent ilan edilerek Filistinlilerin, siyasi hakları ve varlığı hiçe sayılmaktadır. İsrail Hükümeti’nin Siyonist politika ve adımları bölgedeki sorunları derinleştirerek içinden çıkılmaz hale getirmektedir. Söz konusu yasa Filistinlilerin, olduğu kadar bir arada yaşama inanç ve arzusunda olan Musevi vatandaşları da olumsuz etkilemektedir.

Kafkas Üniversitesi olarak,  İsrail Parlamentosu tarafından kabul edilen kanundan dolayı, İsrail Hükümetini şiddetle kınıyor, İsrail’i temel insan haklarına, uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler ilkelerine saygılı olmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur..