2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi İçin Üniversite Bilgisayar Laboratuvarlarının Kullanımına İlişkin Duyuru

Kafkas Üniversitesi, uzaktan öğrenim gören tüm üniversite öğrencilerine yönelik olarak, dönem sonu sınavlarında sağlıklı internet bağlantı ortamı sağlamak için merkez kampüsünde bulunan bilgisayar laboratuvarlarını açıyor.

Covid-19 salgını nedeniyle tüm üniversitelerimizde dersler dijital imkanlar kullanılarak uzaktan eğitim ile yapılmaya başlanmıştı. Gerek güvenli ve hızlı internet gerekse bilgisayar imkanları sınırlı olan Kars ili ve ilçelerinde ikamet eden Kafkas Üniversitesi öğrencilerinin ya da diğer üniversite öğrencilerinin  ders takiplerin de yapıacak sınavlara sorunsuz bir şekilde girebilmelerine olanak sağlamak amacıyla, merkez kampüsde yer alan 5 (beş) birimdeki bilgisayar laboratuvarları kullanıma açılmıştır.

• İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (Kapasite 24)
  • Dede Korkut Egitim Fakültesi (Kapasite 15)
  • Mühendislik - Mimarlik Fakültesi (Kapasite 20)
  • Veteriner Fakültesi (Kapasite 12)
  • Sosyal Bilimler MYO (Kapasite 12)

Kafkas Üniversitesi öğrencilerin bu laboratuvarları kullanırken Covid-19 kapsamında olası bulaşmaları önlemek amacıyla alınacak önlemleri belirledi. Bu kapsamda öğrenciler bilgisayar laboratuvarlarından sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde yaralanabilecek. Oturumlar arasında bilgisayar laboratuvarları dezenfekte edilecek ve havalandırılacak. Sosyal mesafenin korunması amacıyla bilgisayar laboratuvarlarında aralıklı oturma düzeninde, iki kişi arasındaki mesafe en az 1,5 metre olacak şekilde düzenlenerek, mevcut bilgisayarlar kullanıma açılmıştır.

Ayrıca şahsi bilgisayarları (Laptop, Tablet,Telefon vb.) olup da internete erişimi kısıtı olan Kafkas Üniversitesi öğrencileri kampüs alanında kablosuz yayın olan "Kafkas_wireless" bağlantısını kullanbilirler. Diğer üniversite öğrencileri Merkez Kütüphane'de ve Eğtim Fakültesi binasında yayını olan "Eduroam" yayınına bağlanarak internete erişim sağlayabilirler. Eduroam detaylı bilgi için tıklayınız