Üniversitemizde "İslam'da Vahdet" Konulu Panel Gerçekleşti

Üniversitemiz Ehlibeyt Araştırma ve Uygulama Merkezi, İlahiyat Fakültesi, Kars İl Müftülüğü ve Ehlibeyt Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle “İslam’da Vahdet” konulu panel düzenlendi.

Prof. Dr. Necdet LELOĞLU Konferans Salonu’nda düzenlenen panele, Belediye Başkan Yardımcısı Ferit Yenice, Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Uluslararası El-Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Cafer Yusufi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gabil Yagub ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Fethiye Camii İmamı Adem AKTAŞ’ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, açılış konuşmasını Ehlibeyt Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ötüken Senger yaptı. İslam’da vahdetin önemine dikkat çeken Doç. Dr. Ötüken Senger,  Müslümanların, İslam’ın ve Kuran’ın ışığında birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerektiğini ifade ederek programın gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alparslan Kartal’ın panel yöneticiliğini yaptığı programda, Prof. Dr. Cafer Yusufi, Prof. Dr. Hacali Necefoğlu, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Doğan ve Seyyid Elekber Işık konuşmacı olarak bulundu.

İslam’da Vahdet konusunda panelistlerin yaptıkları sunumların ardından dinleyicilerden gelen sorulara yanıtlar verildi.