Üniversitemizde İlköğretim Öğrencilerine Yönelik Mentorlük Programı

İlimizde bulunan ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak Üniversitemizde Mentorlük Programı düzenleniyor.

Program kapsamında; Kars ilinde ilköğretim okullarında okuyan, sınıf ve rehberlik öğretmenleri tarafından akademik destek alması yönünde yönlendirilen öğrenciler, Pazar günleri Üniversitemizin araçlarıyla okullarından alınarak KAKÜV Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Özel Okulunda Mentorlük programına katılıyorlar. Saat 09:00-16:30 arasında devam eden,  öğrencilere sabah ve öğle yemeğinin de yer aldığı programda, ilköğretim öğrencilerine, Serhat’ta Küçük Adımlar Kulübü (SERKAK) üyeleri ve gönüllü üniversite öğrencilerimizin ve akademisyenlerimiz eşliğinde birebir eşleşme yöntemiyle her bir öğrenciye bir Mentor desteğiyle, bireysel özellikleri doğrultusunda akademik destek veriliyor.

Programın öncelikli amaçları; ilköğretim öğrencilerinin akademik başarılarının desteklenmesi,  öğrencilere çalışma alışkanlıklarının kazandırılması,  kişisel özellik ve ihtiyaçlarına en uygun şekilde öğrencilerin kişisel planlama ve değerlendirme becerisinin gelişmesine katkıda bulunarak motivasyonunu sürekli desteklemek, sınavlarındaki başarısına katkıda bulunmak, okul ile ev arasındaki iletişimin sürekli ve etkin olmasını sağlamaktır. Bu kapsamda öğrencilere yönelik akademik desteğin yanı sıra yürütülen sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle Mentorlük programı desteklenmektedir. Öğrencilere haftalık olarak planlanan etkinlik takvimi dâhilinde, Üniversitemizin sosyal, sportif ve kültürel alanlarını kullanma imkânı da sunulmaktadır. 2018-2019 eğitim öğretim yılı 2. dönemi başından itibaren ücretsiz olarak 60’ın üzerinde bir sayıda öğrenciye ulaşan program, okulların yaz tatiline gireceği 18 Haziran 2019 tarihine kadar devam edecek.