Üniversitemizde "Çeviribilim ve Edebiyat Çevirisi:Rus Edebiyatı Çevirilerinin Günümüzdeki Durumu" Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Slav Dilleri Edebiyatları Bölümü tarafından Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda “Çeviribilim ve Edebiyat Çevirisi: Rus Edebiyatı Çevirilerinin Günümüzdeki Durumu" Konulu Panel gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa, çevirmen Uğur BÜKE, çevirmen yazar Sabri GÜRSES, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar YÜKSEK,  akademik personel ve öğrencilerimiz katıldı. panelde, konuklar Rus edebi çevirisinin günümüzdeki durumu, çeviri bilim ve edebiyat çevirisi hakkında bilgiler verdi. Sunum ve bilgilendirmenin ardından öğrencilerimizin konu hakkındaki soruları cevaplandırıldı ve hediye takdimi gerçekleşti.

Panelden sonra Slav Dilleri Edebiyatları Bölümü öğrencileri tarafından konuklara için Rusça şiir ve şarkılar seslendirildi.