Üniversitemizde "Türkiye Çin İlişkileri" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından, Türkiye-Çin Diplomatik İlişkilerinin 45. Yıldönümü kapsamında “Türkiye Çin İlişkileri” konulu konferans düzenlendi.

Bu kapsamda, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın H. E. Yu Hongyang beraberindeki büyükelçilik heyeti ve işadamlarıyla birlikte Üniversitemizin konuğu oldu. Düzenlenen konferans öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Sami Özcan’ı rektörlük makamında ziyaret eden Sayın Hongyang, gerçekleştirdiği temasın ardından Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan fotoğraf sergisinin açılışını yaptılar. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Saygıdeğer Hanımefendi Prof. Dr. Ayla Özcan ve Sayın Hongyang’ın birlikte gerçekleştirdikleri sergi açılışının ardından konferansa geçildi.

Saygı duruşu ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdiresi Yrd. Doç. Dr. Arzu Önel açılış konuşması yaptı. Daha sonra Türkiye-Çin ilişkileri konusunda değerli katkıları olan, Çin Halk Cumhuriyeti-Türkiye Cumhuriyeti Kolluk Kuvvetleri İrtibat Görevlisi Ersin Hoşer, faaliyetleri hakkında bilgiler verdiği bir konuşma yaptı. Programın devamında sahneye davet edilen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın H. E. Yu Hongyang “Türkiye Çin İlişkileri” konulu konferans verdi. Sayın Hongyang, Türkiye Çin ilişkilerini ve özelinde Kars ilimize yönelik düşüncelerini detaylıca ele aldığı konuşmasında diplomatik, ekonomik ve kültürel anlamda ikili işbirliği ve dostluk ilişkilerinin daha da geliştirilmesi çabasında olduklarını belirtti.

Konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Sami Özcan ve Sayın Hongyang karşılıklı olarak hediye takdiminde bulundular. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan’ın da Sayın Hongyang’a çiçek ve plaket takdim ettiği programın sonunda Çin heyetinden kültür müsteşarının doğum günü olması nedeniyle konferansın organizasyon ekibinde yer alan üniversitemiz öğrencileri tarafından kültür müsteşarına doğum günü sürprizi yapıldı.

2058 kez görüntülendi.