Üniversitemizde "Tarihi ve Stratejik Perspektiften Ermeni Meselesi" Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından, 100. Yılında Ermeni Meselesi Etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Necdet LELOĞLU Konferans Salonu’nda “Tarihi ve Stratejik Perspektiften Ermeni Meselesi” konulu Panel düzenlendi.

Programa Kars Belediye Başkanı Sayın Murtaza KARAÇANTA, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Sami ÖZCAN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Hidayet Metin ERDOĞAN ve Prof. Dr. Sayın Mehmet ÇİTİL, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Gürsoy AKSOY ve Kars İl Müftüsü Sayın Mehmet GENÇ’in yanı sıra çok sayıda daire amiri, akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Emekli Büyükelçi ve AVİM Onursal Başkanı Sayın Ömer Engin LÜTEM’in yönetiminde panele geçildi. Panelde önce Emekli Büyükelçi ve AVİM Başkanı Sayın Alev KILIÇ, kısa bir açılış konuşması yaptı. Ardından sırasıyla, AVİM Uzmanı Dr. Sayın Turgut TUNCEL tarafından “Ermenilerde Siyaset Aracı Olarak Şiddet Kullanımı: Ermeni Mezalimi ve Türk Diplomatlarına Saldırı”, Emekli Büyükelçi ve AVİM Onursal Başkanı Sayın Ömer Engin LÜTEM tarafından “2015 Yılında Ermenistan ve Ermeni Diasporasının Bazı Eylemleri ve Türkiye’den Talepleri” ve Emekli Büyükelçi ve AVİM Başkanı Sayın Alev KILIÇ tarafından “2015 Yılında Türkiye’nin Ermeni İddialarına Karşı Kullanabileceği Savlar” konulu sunumlar yapıldı.

Programın sonunda soru-cevap bölümünün gerçekleştirilmesinin ardından Kars Belediye Başkanı Sayın Murtaza KARAÇANTA tarafından Sayın Ömer Engin LÜTEM’e, Rektörümüz Prof. Sayın Dr. Sami ÖZCAN tarafından Sayın Alev KILIÇ’a, Rektör Yardımcılarımızdan Prof. Dr. Sayın Mehmet ÇİTİL tarafından Dr. Sayın Turgut TUNCEL’e plaket ve çiçek takdim edilmesiyle panel sona erdi.