Üniversitemizde "Sanayileşmemizin Köşe Taşları" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından “Sanayileşmemizin Köşe Taşları” konulu konferans düzenlendi. Konferans öncesinde Sayın Rektörümüzü makamında ziyaret eden Prof. Dr. Sayın Muhittin ŞİMŞEK, Rektörümüz ile kısa bir süre sohbet ettiler. Ardından Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda, Yüksek Öğretim Kurulu eski üyeliği ve Denetleme Kurulu Başkanlığı yapan Prof. Dr. Sayın Muhittin ŞİMŞEK konferans verdi.

Programa, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Taner Turan ÜNSAL, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Sami ÖZCAN ve eşi Prof. Dr. Sayın Ayla ÖZCAN, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Sayın Hidayet Metin ERDOĞAN ve Prof. Dr. Sayın Mehmet ÇİTİL, Fakülte Dekanlarımız, Okul Müdürlerimiz ile ilimizin kurum amirlerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda Prof. Dr. Sayın Muhittin ŞİMŞEK, sanayileşmeyi, değişimin öğeleri olan rekabet, küreselleşme ve teknoloji başlıkları temelinde teorik olarak ele aldıktan sonra, ülkemiz sanayileşmesini tarihsel aşamaları içinde örneklerle sundu. Konferansa katılanlar tarafından beğeniyle izlenen sunumun ardından Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Sami ÖZCAN, Sayın ŞİMŞEK’e katılımı ve katkılarından ötürü teşekkürlerini iletti. Sayın Rektörümüz tarafından Prof. Dr. Sayın Muhittin ŞİMŞEK’e plaket ve çiçek takdim edilmesinin ardından, Sayın ŞİMŞEK de kadınlar günü anısına çiçeğini salonda bulunan kadın bir dinleyiciye takdim etti. Ayrıca yeni kitabını Sayın Rektörümüze hediye etmesinin ardından program sona erdi.