Üniversitemizde "Fetihleri Anlamak Fatihleri Anmak 2" Konulu Panel Gerçekleştirildi

Sultan Alparslan'ın doğumunun 990'ncı yıl dönümü münasebetiyle Üniversitemiz Ahmet ARSLAN Kültür ve Kongre Merkezi’nde “Fetihleri Anlamak Fatihleri Anmak 2” konulu panel düzenlendi.

Program öncesinde, Kemankeş Türk Okçuluğu Sergisi gezildi ve ardından ok atışları yapıldı.

Panele, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Necmeddin Bilal ERDOĞAN, Kars Valisi Türker ÖKSÜZ, 65. dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı AK Parti Kars Milletvekili Ahmet ARSLAN, Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü KAPU, Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk ORAN, Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Ali YILDIZ, AK Parti İl Başkanı Adem ÇALKIN, protokol üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi Alparslan KARTAL’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda protokol konuşmaları yapıldı.

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk ORAN, Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Ali YILDIZ, Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Necmeddin Bilal ERDOĞAN, Kars Valisi Türker ÖKSÜZ ve AK Parti Kars Milletvekili Ahmet ARSLAN’ın konuşmalarının ardından panele geçildi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Alpaslan YÜCE’nin yaptığı panelde Prof. Dr. Cihan PİYADEOĞLU ve Doç. Dr. Yaşar KOP konuşmacı olarak yer aldı. Yoğun katılımın olduğu panel,  hediye takdimlerinin yapılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.