Üniversitemizde "Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular" Adlı Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından "Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular" konulu panel düzenlendi. Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Sayın Doç. Dr. Mustafa ÖZDEMİR, Üniversitemiz akademisyenleri, Iğdır ve Ardahan Üniversitelerinden akademisyenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selçuk URAL’ın oturum başkanlığında yürütülen panelde Atatürk Üniversitesi öğretim üyelerinden Arkeoloji Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Erzincan Altıntepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet KARAOSMANOĞLU, Protohistorya ve Önasya ABD Başkanı ve Ayanis Kazı Başkanı Doç. Dr. Mehmet IŞIKLI ve Arş. Gör. Mehmet Ali YILMAZ ile Üniversitemiz Arkeoloji Bölümü öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Halim KORUCU, yapmış oldukları arkeolojik çalışmalar ışığında Doğu Anadolu Arkeolojisi ve Urartular hakkında dinleyicilere bilgiler aktardılar.

Tarihi eser bilinci ve arkeoloji alanında karşılaşılan temel sorunların irdelendiği panelde, ilimizdeki tarihi ve arkeolojik eserler dinleyicilere tanıtıldı. Sunumların ardından Üniversitemiz Rektörlüğü tarafından panelistlere teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle panel sona erdi.