Üniversitemiz'de "2. Ulusal Hesaplamalı Kimya Kongresi"nin Açılış Töreni Düzenlendi

2-5 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenen     “2. Ulusal Hesaplamalı Kimya Kongresi”nin açılış töreni, 3 Haziran Çarşamba Günü saat 09.30’da Üniversitemiz Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Programa Belediye Başkanı Sayın Murtaza KARAÇANTA, Rektör Yardımcılarımızdan Prof. Dr. Sayın Mehmet ÇİTİL,  Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Haydar YÜKSEK, kurum amirleri, sempozyum katılımcıları,  akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye davet edilen Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı, 2. Ulusal Hesaplamalı Kimya Kongresi Başkanı Prof. Dr. Sayın Haydar YÜKSEK’in açılış konuşmasını yapması ile açılış programına geçildi. Kongreye verdikleri desteklerden dolayı Belediye Başkanı Sayın Murtaza KARAÇANTA’ya Rektörümüz adına Rektör Yardımcılarımızdan Sayın Mehmet ÇİTİL’e, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Haydar YÜKSEK’e,  kurum yöneticileri ve akademik personele plaket takdim edildi. Açılış programının ardından bilimsel programa geçildi. Programda, ilk olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Sayın Metin BALCI sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından Prof. Dr. Sayın Metin BALCI’yla ilgili hazırlanan özgeçmiş bilgileri verilerek kısa bir tanıtım filmi sunuldu. Daha sonra kendisine   “Kurumsal Emeklilik Plaketi” takdim edildi. Kongrenin birinci günü sunumlarının tamamlanmasının ardından Rektörlük tarafından verilen akşam yemeğine geçildi. Kongre, bilimsel ve sosyal programlarıyla 5 Haziran’a kadar devam edecek.

2090 kez görüntülendi.