Üniversitemiz ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi Dostluk Maçı Yaptı

Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan futbol takımı ile Nahçıvan Devlet Üniversitesi öğrencileri arasında Nahçıvan Muhtar(Özerk) Cumhuriyeti’nin 95. Yıl dönümü anısına özel bir futbol müsabakası düzenlendi.

Prof. Dr. Abamüslüm GÜVEN stadyumunda oynanan dostluk maçını, Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü KAPU, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru GULİYEV, Nahçıvan Devlet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Rafig REHİMOV, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Engin KILIÇ ve Prof. Dr. Kadir ARSLAN, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci izledi.

Saygı duruşu ve her iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından başlayan, oldukça çekişmeli geçen ve Üniversitemiz takımından Alperen’in iki gol attığı maçta dostluk kazandı.

Ayrıca Üniversitemiz Konukevinde günün anısına düzenlenen yemekte Sayın Rektörümüz, Nahçıvan Devlet Üniversitesi’nden gelen konuklarla bir araya gelerek, Nahçıvan Muhtar Cumhuriyeti’nin bağımsızlık yıl dönümünde iki kardeş üniversitenin ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi öğrencilerinin Karsta dostluk maçı yapmasından büyük bir bahtiyarlık duyduklarını ve bu müsabakanın aramızda var olan dostluk ve kardeşliği daha da pekiştireceğine inandıklarını belirtti.