Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü "Kars’ta Yaşlı Kadın Olmak" Konulu Panel Düzenlendi

23 Mart Pazartesi günü saat 13.30’da Üniversitemiz Necdet LELOĞLU Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Kars Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ferit YENİCE, Rektör Yardımcılarımızdan Prof. Dr. Sayın Mehmet ÇİTİL, Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sayın Ayla ÖZCAN, Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Sayın Mahmut KARAPEHLİVAN, Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sayın Musa KARAMAN, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerimiz katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Üniversitemiz Kars Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Kars’ta Yaşlı Kadınların Değeri” adlı çalışma Hemşirelik Bölümü öğrencilerinden Güler KARAKAYA tarafından sunuldu. Ardından Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sayın Ayla ÖZCAN’ın oturum başkanlığında panele geçildi. 18-24 “Mart Yaşlılara Saygı Haftası” münasebetiyle Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen panelde, Kars Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Ferit YENİCE “Kars Belediyesi’nin Yaşlılara Sunduğu Hizmetler”, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sayın Kezban ŞAHİN AYDEMİR “Kars’ta Yaşlılara Sunulan Sosyal Hizmetler”, Yenişehir Aile Hekimi Dr. Sayın Ali Osman ARPACI “Kars’ta Yaşayan Yaşlı Kadınlarda Görülen Sağlık Sorunları”, Yrd. Doç. Dr. Sayın Zümrüt AKGÜN ŞAHİN “Yaşlılarda Evde Bakım Hizmetleri” ve Öğr. Gör. Sayın Necla BİÇER  “Yaşlılara Hastanede Verilen Hizmetler” konulu sunumlarını yaptılar.

Panel, Rektör Yardımcılarımızdan Prof. Dr. Sayın Mehmet ÇİTİL tarafından  konuşmacılara çiçek takdim edilmesinin ardından sona erdi.