ÜNİVERSİTEMİZ EKİBİ YANGIN BÖLGESİNDEKİ FAALİYETLERİNE CANLA BAŞLA DEVAM EDİYOR

Ülkemizin bir çok noktasında meydana gelen orman yangınlarına ve yangından etkilen hayvanlara  karşı Üniversitemiz kayıtsız kalmıyarak ; Veteriner sağlık hizmeti vermek üzere Veteriner Fakültesi bünyesinde üç kişilik bir “Acil Müdehale ve Kurtarma Ekibi” oluşturularak bölgeye göderilmiştir. Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Hüsnü KAPU ‘nun talimatları doğrultusunda oluşturulan ve her türlü donanımı sağlanan ekip 9 ağustos 2021 tarihi itibariyle Antalya’nın Manavgat ilçesine intikal ederek yoğun bir mesaiye başlamıştır. Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nden oluşturulan üç kişilik ekip, Manavgata ulaşır ulaşmaz Kars AFAD ve Antalya AFAD ile Kars-Ardahan-Iğdır Bölgesi Veteriner Hekimler Odası ile Antalya Bölgesi Veteriner Hekimler Odası nezdinde sağlanan işbirliği çerçevesinde yangından etkilenen hayvanlara veteriner sağlık hizmeti sunmanın yanında hayvan sahiplerine hayvancılıkla ilgili konularda aydınlatıcı bilgiler vermeye başlamışlardır.  Ekipten alınan ilk bilgilere göre bölgede yangından etkilenen birçok hayvanın telef olduğu ya da başta solunum sistemi problemleri ve yanık vakaları olmak üzere birçok problemle karşı karşıya kaldıkları öğrenildi. Farklı illerden gelen meslek mensupları ile de koordineli çalışan ekibimiz zaman zaman Üniversitemiz Veteriner Fakültesinde konusunda uzman öğretim elemanları ile de canlı bağlantılar kurarak hastaları interaktif  şekilde değerlendirmek suretiyle daha etkin bir faaliyet süreci yürütmeye gayret etmektedirler.

Yetkililerle sürekli temas halinde olan çalışma ekibinin bölgede daha ne kadar kalacağına ise  ihtiyaca göre yeniden  karar verilecektir.