İlahiyat Fakültesi Tarafından "Yaşayan Hurafeler" Konulu Konferans Düzenlendi

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Veteriner Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Gürsoy AKSOY, birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.
           Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Sayın Bünyamin ÇALIK tarafından verilen “Yaşayan Hurafeler” konulu konferans başladı. Öncelikle “hurafe” kelimesinin lügat anlamının “batıl inanç” olduğunu belirterek sözlerine başlayan Sayın ÇALIK, batıl inançların dinde yeri olmayan, bir başka deyişle insanın uydurduğu şeyler olduğunu belirtti. Konunun tarihsel kökenlerinden de bahseden Sayın ÇALIK, konferansa katılanların yaşayan hurafeler konusunda faydalı bilgiler edinmesine katkı sağladı.