TBMM Başkanı Sayın Binali YILDIRIM Üniversitemizin 2018-2019 Akademik Yılı Açılış ve Lansman Törenine Katıldı

Üniversitemizin 2018-2019 Akademik Yılı Açılış ve Lansman Töreni’ne katılan TBMM Başkanı Sayın Binali YILDIRIM’a fahri doktora unvanı tevdi edildi.

Ahmet ARSLAN Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene, Meclis Başkanı Sayın Binali YILDIRIM, Vali Sayın Rahmi DOĞAN, Kars Milletvekili Sayın Ahmet ARSLAN, Kars Milletvekili Sayın Prof. Dr. Yunus KILIÇ, Belediye Başkanı Sayın Murtaza KARAÇANTA, Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Sami ÖZCAN, İl Protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Üniversitemizin lansman tanıtım filmi izlendi ve Kafkas dans grubu gösterisi sergilendi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sami ÖZCAN’ın akademik yıl açılış konuşmasının ardından Kars Milletvekili Sayın Ahmet ARSLAN selamlama konuşması yaptı. Daha sonra, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Alpaslan YÜCE, Meclis Başkanı Sayın Binali YILDIRIM’ın özgeçmişini ve üniversitemiz senatosunun fahri doktora unvanı verilmesiyle ilgili kararını okumasının ardından Rektörümüz tarafından TBMM Başkanı Sayın Binali YILDIRIM'a fahri doktora diploması  takdim edildi.

Kendisine fahri doktora unvanını tevcih eden üniversitemiz senatosuna teşekkür eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Kafkas Üniversitesi, 26 yıl boyunca irfan güneşiyle bu bölgeyi aydınlatmaktadır. Ülkemizin dört bir yanından Kafkaslar'dan, Türki cumhuriyetlerden gelen 21 bin evladımız, serhat şehrimizin sosyal ve kültürel hayatına önemli bir canlılık kazandırıyor."

Sayın Binali YILDIRIM, verdiği akademik yıl dersi ile son bulan programın ardından öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek Üniversitemizden ayrıldı.