Sosyal Bilimler MYO SODES Projesi Veda Yemeği Gerçekleştirildi

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun Sosyal Destekleme Projesi ( SODES) kapsamında yürütmüş olduğu proje, 25.02.2015 akşamı Üniversitemiz Konukevinde gerçekleştirilen programla sonlandırıldı.

Sosyal Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sayın Cavit YEŞİLYURT’un açılış konuşmasıyla başlayan yemeğe Vali Yardımcısı Sayın Erdinç DOLU, Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Sami ÖZCAN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Mehmet ÇİTİL, KOSGEB İl Müdürü Mustafa IŞIK, KARSOD Başkanı Halit ÖZER ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları katıldı.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve yürütülen “GENÇLER SODES&TURİZM İLE EL ELE UMUTLU BİR GELECEĞE” isimli SODES projesi Kars’ın gelişen turizm sektöründe ara eleman eksikliğini gidermek amacıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında projenin sürdürülebilirliğini sağlamak içi turizm atölyesi kuruldu ve kurulan bu atölyede 20 kursiyere alanında uzman 5 eğitmen tarafından 200 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitimler tamamlandıktan sonra kursiyerler stajlarını 20 gün Kars Büyük Kale Otel’de yaptılar. Ayrıca kursiyerlere KOSGEB girişimcilik sertifikası ve mesleki İngilizce sertifikası verildi. Sertifika töreninin ardından program sona erdi.