Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ "Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler" Konulu Konferans Verdi

Üniversitemizde Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ’un konuşmacı olarak katıldığı “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” Konulu Konferans gerçekleşti.

Ahmet ARSLAN Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Kamu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ, Kamu Denetçisi Sadettin KALKAN, Vali Sayın Türker ÖKSÜZ, Cumhuriyet Başsavcısı Soner AYGÜN, Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü KAPU, Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Nuru GULİYEV, İl Emniyet Müdürü Yavuz SAĞDIÇ, İl Jandarma Komutanı Alb. Hidayet ARIKAN, AK Parti İl Başkanı Adem ÇALKIN, İl Protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından Sayın Valimiz selamlama konuşması yaptı.

Konuşmaların ardından Sayın MALKOÇ, kamu denetçiliği ile ilgili açıklamalarda bulunarak, kamu denetçiliğin, idarenin şeffaflığını temin etmek, her türlü eylem ve işlemlerle tutum ve davranışları denetlemek ve bunu insan haklarına uyan adalet anlayışı ve hakkaniyetle hareket etmek olduğunu ifade etti.

Demokrasi ve hak özgürlük arayışlarının temelinde de adalet kavramının öneminden bahsederek sözlerine şu şekilde devam etti: “İnandığımız şeyi gerçekleştirmek için çok çaba sarf etmeliyiz. Ülkemizdeki bütün kurumlar insana hizmet amacıyla oluşturulmuştur. Bu yüzden devletin de temeli adaleti temin etmekten geçiyor."

Konferans, Rektörümüzün Başdenetçi Şeref Malkoç’a hediye takdim etmesi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.