"3. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği" Düzenlendi

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve SERKA işbirliği ile “3. Türkiye Kaz Yetiştiriciliği Çalıştayı ve Kaz Günü Etkinliği” gerçekleşti.

Prof. Dr. Necdet LELOĞLU Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Vali Türker ÖKSÜZ, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet ARSLAN, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus KILIÇ, Rektörümüz Prof. Dr. Hüsnü KAPU, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete CİHAN, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay GÜVEN, AK Parti Kars İl Başkanı Adem ÇALKIN, kurum amirleri, kaz yetiştiricileri ve akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Yapılan açılış ve protokol konuşmalarının ardından, bilimsel oturumlara geçildi. Oturumlarda, “Türkiye Kaz Yetiştiriciliğinde Güncel Durum ve Öneriler”, “Kaz Yetiştiriciliğinin Ekonomik Boyutu ve Kaz Etinin Değerlendirilmesi” ve “Kaz Yetiştiriciliğinde Hastalıklar ve Koruyucu Önlemler” gibi başlıklarda sunumlar yapıldı.

Çalıştay Değerlendirmesi ve Sonuç Raporunda yer alacak olan hususlarda yapılan görüşmelerin ardından program sona erdi.