10 Aralık İnsan Hakları Günü Kapsamında Konferans Düzenlendi

Üniversitemiz Ahmet ARSLAN Kongre ve Kültür Merkezi’nde “10 Aralık İnsan Hakları Günü” kapsamında Kars Valiliği tarafından "İnsan Haklarının Tarihsel Gelişimi ve Dünya’daki Mevcut Durumu" Konulu Konferans düzenlendi.

Konferansa, Vali Yardımcısı Mehmet Zahid DOĞU, Belediye Başkan Vekili Mehmet BOÇNAK, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İsmail ÇAKMAK, Prof. Dr. Kadir ARSLAN, kurum amirleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Zahid DOĞU’nun açılış konuşmasının ardından, günün anlam ve önemini anlatan sunumu Üniversitemiz İİBF Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Gökhan ÇAPAR yaptı. "İnsan Haklarının Tarihsel Gelişimi ve Dünya’daki Mevcut Durumu" konulu konferansında İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ve tüm süreçler eşliğinde Ülkemizde insan hakları hakkında bilgiler verildi.

Program,  Prof. Dr. İsmail ÇAKMAK’ın Dr. Öğretim Üyesi Gökhan ÇAPAR’a belge takdim etmesi ve Vali Yardımcısı Mehmet Zahid DOĞU’nun “10 Aralık İnsan Hakları Günü” nedeniyle liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini vermesiyle son buldu.