Thenticate ve Turnitin Veritabanları

Thenticate programı makale,turnitin ise diğer tüm çalışmaların (tez,ödev,proje vb.) taraması amacıyla kullanılan bir yazılımdır ve kota miktarları buna göre belinmektedir.Farklı amaçlarla kullanımı lisans ihlali anlamına gelmekte olup kullanım kısıtlamaları gerektirmektedir.Mevcut durumda Üniversitemiz için turnitin ve thenticate programlarının kullanımı konusunda hizmet sağlayan TÜBİTAK EKUAL'dan (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) gelen uyarılan ışığında  Thentice ve Turnitin kotası dolmuş olup artırım için gerekli görüşmeler yapılmış ve tekrar kullanıma açılmıştır.

Benzer bir durum ile karşılaşılmaması için akademik faaliyetler ile ilgili taramalarda uygun programın kullanımı için özen göstermenizi önemle rica ederiz.Tüm akademik personel,öğrenci ve diğer kullanıcılarımıza önemle duyurulur.