Lise öğrencileri için İngilizce Kursu

"Kursun başında seviye tespit sınavı yapılarak sınıflar oluşturulacaktır"

Amaç: Temel düzeyde İngilizce dil bilgisi, okuma, dinleme, konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek.

Kapsam: Dersin kapsamında öğrencilerin temel düzeyde kendilerini hem yazılı hem de sözlü olarak ifade edebilmelerini sağlayacak dil becerilerinin sağlanmasıdır. Kendini kendini tanıtma, sevdiği ve sevmediği şeyleri İngilizce olarak basit cümle yapılarıyla ifade edebilmesi beklenmektedir. Dersin kapsamında basit hikayeleri okuyup anlayabilme, dinlediği konuşmanın ana temasını anlayabilme, kelimeleri doğru telafuz edebilme ve basit anlamlı cümle kurabilme amaçlanmıştır. Kurs sonunda yaklaşık 2000 kelime hazinesine sahip olması beklenen kursiyerin Türkçe ve İngilizce dilleri arasındaki temel benzerlik ve farklılıkları farketmesi beklenmektedir.

Orta seviye İngilizce: (Lise öğrencileri için)

Amaç: Orta seviye (pre-intermediate) İngilizce bilgisinin kazandırılması.

Kapsam: Dersin kapsamında öğrencilerin temel seviyeye göre daha karmaşık yapıları kullanarak hem yazılı hem de sözlü olarak İngilizce cümle kurabilmeleri beklenmektedir. Dersin temel işlevi İngilizce yazılmış hikaye kitaplarını okuyup anlayabilme, otantik materyalleri, örneğin, 5 dk lık bir konuşma videosunun ana temasını bulabilme, ana hatlarıyla kavrayabilmesi beklenmektedir. Ders kapsamında öğrencilerin kelime hazinelerinin yaklaşık 3000 kelime bandında olması beklenmektedir. Yine öğrencilerin ders sonunda öğrendikleri yapıları farklı fonksiyonlarıyla kullanabilmesi beklenmektedir.

BAŞVURULAR : 07.10.2019 - 14-10.2019 arasında alınacaktır.