2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT DUYURUSU

Kafkas Üniversitesi 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kayıt Duyurusu

Sizlere üniversitemize kayıt işlemlerini yapabilmeniz için kayıt rehberi oluşturulmuş olup, tercihiniz doğrultusunda aşağıdaki belirtilen herhangi bir kayıtlanma türünden tercihinize göre kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak Çağımızın hastalığı olan Koronavirüs ( Covid-19 ) salgını dolayısıyla elektronik kayıt seçeneğini tercih etmeniz sizin sağlığınız açısından daha güvenli olacaktır.

E-Devlet Üzerinden kayıtlanma  Türü
E-devlet üzerinden kayıtlanan öğrencilerimizden herhangi bir belge isteyenmeyecektir.Ancak muafiyet ve intibak işlemleri için ilgili akademik birimlerinizin web sayfalarını takip etmeniz gerekecektir.
E-Devlet Üzerinden kayıtlanma tarihi: 09 Ekim- 13 Ekim 2020

Yüz Yüze kayıtlanma (Şahsen) Türü
Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2020- 15 Ekim 2020
Yüz yüze kayıtlanma da aşağıdaki istenen belgeler ile birlikte ilgili akademik birimlerimize gelerek kayıt işleminiz yapılabilecektir.
Üniversitemize Kesin Kayıt İçin gerekli Belgeler
1-2020 DGS) Sonuç belgesinin İnternet Çıktısı.  (1 Nüsha) (Yerleştirme Belgesi)
2- Mezun olunan okuldan alınan Önlisans Diploması aslı ya da Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı ile mezun olduğu Üniversiteden onaylı sureti veya noter onaylı sureti. (Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi kayıt sırasında görülerek aslı iade edilecek olup, adaylardan mezun olduğu Üniversiteden onaylı sureti veya noter onaylı sureti alınacaktır. Belgenin aslı görülmeden kayıt işlemi yapılmaz. (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz)
3- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası olmak zorundadır.),
4- 6 (altı) adet 4.5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf, (Fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik No, Öğrenci Numarası, Adı ve Soyadı yazılacaktır.)
5-Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için askerlik şubelerinden veya e-Devlet kapısından alınan karekodlu alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı’na dair belge.( 2001 ve daha önce doğmuş erkek öğrenciler için.)
 6-Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretinin birinci taksitinin yatırıldığını gösteren banka dekontu. (II.Öğretim öğrencileri içindir.) Harç ücretlerini web (kafkas.edu.tr) sitemizden öğrenebilirsiniz. Bir yükseköğretim programına  kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına (Çift anadal programları hariç olmak üzere ) kayıt yaptırılması halinde ikinci yükseköğretim programına ait öğrenci katkı payları öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır. Bu durumdaki Birinci Öğretim öğrencilerinin Ziraat Bankasına Öğrenci Katkı Payını ödemek üzere gittiklerinde üzerinde tanımlı harç bulunmaması halinde Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı bünyesindeki harçlar birimine müracaat etmesi gerekmektedir.
7-Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu için; Üniversite hastanelerinden ve/veya tam teşekküllü resmi bir hastaneden eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen  HEYET RAPORU

KAYIT İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
1-       Adayların Kayıt için bizzat başvurmaları gerekir. Posta ile kayıt yapılmaz.
2-       Sağlık, Askerlik , Hükümlülük vb. durumlarda durumlarını belgelendirmeleri kaydı ile Noter Vekaleti ile yapılabilir.
3-       İlan Edilmiş tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar herhangi bir hak iddia edemez.
4-       Belirtilen belgelerden herhangi biri eksik ise kayıt yapılmaz.
KAYIT YERLERİ VE TARİHLER;
FAKÜLTE / YÜKSEKOKUL / MESLEK YÜKSEKOKULU
KAYIT YERLERİ
KAYIT TARİHLERİ
ADRESİ
Veteriner Fakültesi
Paşaçayır Kampüsü Merkez / KARS
Eğitim Fakültesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Sarıkamış BESYO
 Sarıkamış / KARS

NOTTTTT
ÜNİVERSİTEMİZ FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULLARINA KAYIT YAPTIRACAK OLAN İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİMİZ KATIKI PAYI ÜCRETLERİNİ T.C ZİRAAT BANKASI ATM’LERİNDEN ÖĞRENCİ NUMARALARI İLE ONLİNE OLARAK YATIRACAKLARDIR.

KATKI PAYI VE ÖGRENİM ÜCRETLERİ İÇİNTIKLAYINIZ

ÖĞRENCİ NUMARASI ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ.