Engelsiz Doğa Projesi Üniversitemizin De Yer Aldığı Proje 5 Farklı Avrupa Birliği Ülkesinde Yürütülecek

Engelsiz Doğa Projesi  Üniversitemizin De Yer Aldığı Proje 5 Farklı Avrupa Birliği Ülkesinde Yürütülecek

Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen (2018-1-TR01-KA104-051921) Engelsiz Doğa(Uygulamalı) isimli projede üniversitemizde yer alıyor. Türkiye’yi ve Kafkas Üniversitesi’ni temsil etmek üzere üniversitemiz Kağızman Meslek Yüksekokulu Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümü öğretim görevlilerinden Öğr. Gör. Emine ÖZBEY projede görev alıyor. 5 farklı Avrupa Birliği ülkesi ile gerçekleştirilecek olan proje çalışmalarına 26 Kasım-02 Aralık tarihleri arasında başlanmış olup, ilk ayağı Makedonya’nın Tetova şehrinde gerçekleşti. Proje etkinlikleri “Center Of Educatıon And Development” kurumu bünyesinde yapıldı.

Engelsiz Doğa Projesi 4 Üniversitenin İşbirliği ile Gerçekleşiyor

Kafkas Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi’nden akademisyenlerin bulunduğu 6 kişilik bir ekip ile gerçekleştirilen proje kendi alanında bir ilk olma özelliği de taşıyor.

Projede verilen eğitimler alanında uzman Biyologlar Dr. Öğr. Üyesi Belkıs Muca ve Dr. Serap Şahin Yiğit, Matematik uzmanı Öğr. Gör. Emine Özbey, Orman Mühendisleri Öğr. Gör. Canpolat Kaya ve Öğr. Gör. Emre Kuzugüdenli, Özel Eğitimciler Recai Duran ve Tuğba Duran tarafından verildi. Eğitim programı ülkemizin tanıtımı ile başlandı. Program kapsamında Türkiye’de yayılış gösteren bitkiler ve hayvanlar tanıtılarak, doğa koşullarında engelli bir bireye nasıl doğa eğitimi verildiği uygulamalı olarak gösterildi.

Proje kapsamında Türkiye’de gerçekleştirilen engelli bireylere yönelik doğa eğitimi projelerinin nasıl yapıldığı konusunda yurt dışında ortaklık sağlanan üniversite ve sivil toplum kurumlarından katılımcılara eğitim verilecek. Aynı zamanda bu eğitim kapsamında uygulama çalışmaları da yapılmaktadır. Projeden faydalanmak isteyen engelli bireyler eğitimin gerçekleştirildiği kuruma gelerek yapılan örnek doğa eğitimi uygulamalarından faydalanmaktadırlar.

Projenin en önemli amacı ise eğitim verilen kişilerin aldıkları doğa eğitimini kendi ülkelerinde çalıştıkları engelli öğrencilere uygulamalarıdır. İlgili proje Makedonya’nın ulusal basınında da yer aldı.