İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümümüz Hakkında

Bölümümüz Kafkas Üniversitesi Merkez Kampüs'de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi altındaki binalarda eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürmekte olup gerek alanında uzman öğretim elemanı kadrosu ile gerek gelişmiş sınıf ve bilgisayar laboratuvarları ile nitelikli mezun yetiştirebilecek her türlü olanağa sahip 4 yıllık bir bölümdür.

Kars Kafkas Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencilerine, işletme ve bilgisayar disiplinlerinin alt yapısını oluşturan ve bu iki disiplinle ilişkili dersler okutulacaktır. Bölümde okutulacak olan dersler üç grupta toplanabilir. Bu gruplardan “Bilişim Dersleri” grubunda yazılım dilleri (C, C#, JAVA gibi), bilişim teknolojisi, veri tabanı yönetimi, sistem analizi ve tasarımı, işletim sistemleri, veri iletişimi, bilgisayar ağları gibi Bilgisayar Mühendisliği / Bilimleri, Yazım Mühendisliği gibi bölümlerde yer alan bir çok ders bulunur. “İşletme Dersleri” grubunda ekonomi, işletme, yöneticilik, muhasebe, pazarlama, finans, hukuk dersleri yer almaktadır. “Niteliksel Dersler” grubunda ise matematik, istatistik, yöneylem araştırması, karar destek sistemleri, yapay zeka, grafik ve web tasarım gibi dersler okutulacaktır.

Öğrenciler 5. yarıyıldan itibaren isterlerse işletme alanına yönelik seçmeli dersler alarak yönetim alanında kendini yetiştirebildiği gibi isterlerse de bilişim alanına yönelik seçmeli dersler alarak bilişim alanında kendilerini yetiştirebilirler. Ayrıca mezunlarımız girişim sertifikası alabilmekte ve öğrencilerimiz ERASMUS ile yurt dışı olanaklarından faydalanabilmektedir.

Üniversite adayları bölümüze EA alanında yerleştirilirler. Bölümümüz 60 (+2 okul birincisi) kontenjana sahiptir.. Bölümüzü tercih edecek adayların işletme konularına ve bilişim teknolojilerine ilgi duyuyor olması önemlidir.

Bir işletmede yöneticiler doğru ve hızlı kararlar alabilmek için bu kararları destekleyecek bazı bilgilere ihiyaç duymaktadır. Yönetimin gereksinimini karşılayan bu bilginin bilgisayarlar aracılığıyla işlenmesi ve iletilmesi fonksiyonlarını yerine getiren sistemler "yönetim bilişim sistemleri" olarak adlandırılır. Yani bu bölümün içeriği yoğun olarak bilgisayar yazılımı, donanımı ve bilgisayar ağları gibi konulardan oluşmakla beraber günümüzün en güncel konularından e-ticaret, e-devlet, e-fatura, iş zekası uygulamaları  gibi konulardan da oluşmaktadır. Kendini geliştiriren ve bölümünü seven mezunların işsiz kalmayacağı ve yurt dışında da çalışma imkanı yakalayabileceği bir bölüm. Günümüzde yazılım bilmek tek başına yeterli değildir artık. Bu bölümde gerek bilişim hukuku gibi hukuğa yönelik dersler ve gerek örgütsel davranış gibi işletmeye yönelik dersler ile bu bölümü tercih edenler birer bilişim yöneticileri olarak yetiştirilirler. Kafkas Üniversitesi İİBF Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğrencilerinin en iyi şekilde yetiştirilmesine önem veren dersleri genel olarak yazılım ağırlıklı Türkiye'nin ender bölümlerinden biridir.

Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans Programı Mezunlarının İş Olanakları

İş Zekası Danışmanı
Web Yazılım ve Tasarım Uzmanı
Sistem Analisti
İş Analisti
Veri Bilim Danışmanı
Yazılım Uzmanı
ERP Danışmanı
SAP ABAP Yazılımcısı
SAP proje danışmanı
IT (Bilişim Tekno.) Uzmanı
Mobil Uygulama Geliştirici
•       MEB’de bilgisayar teknolojileri öğretmeni

Bölümümüzü tercih eden öğrenciler birer bilişim yöneticileri olarak yetiştirilirler. İyi birer bilişim uzmanı olmalarının yanında iyi de bir yönetici olurlar. Bölümümüzün derslerinin %50'nin üzerinde bir oranla bilişim ağırlıklı olması öğrencilerimizin yazılım, donanım, bilgisayar ağları ve sistemleri gibi konularda en iyi şekilde yetiştirilmesini sağlamaktadır. Bölümüzün ders planına erişebilmek için tıklayınız.

Bölümümüz bu yıl ki eğitim öğretim döneminde 30 (+1 lise birincisi) kontenjan  sağlayacaktır. Üniversite adayları bölümüze EŞİT AĞIRLIK alanında TM    puan türüne göre yerleştirilecektirler.

1956 kez görüntülendi.