Gürcü Dili İş Olanakları

Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalından Mezun Olan Öğrencilerimizin

İş Bulma Olanakları

Türkiye’de sadece Kafkas Üniversitesinde açık olan Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı doğal olarak kontenjan sayısınca öğrenci kabul etmekte olup, mezunlarının sayısal çoğunluğu yoktur. Bu durum mezun olan her öğrenciye yeni iş alanlarını çok daha cazip hale getirmektedir. Gürcüce bilen kişi sayısının ülkemizdeki azlığı bu dili bilenleri avantajlı konuma taşımaktadır. Bu avantajların doğurduğu iş alanlarını şöyle sıralama imkânı vardır.

1- Dış İşleri Bakanlığı

2- Milli Eğitim Bakanlığı

3- Kültür ve Turizm Bakanlığı

4- İç İşleri Bakanlığı

5- Ulaştırma Bakanlığı

6- Akademik Düzeydeki Çalışma Alanları (Üniversiteler, Enstitüler ve Araştırma Merkezleri)

7- Askerî Birimler

8- İstihbarat Birimleri

9- Kütüphaneler

10- Yazınsal Basın (Kitap, Dergi ve Gazetecilik Alanları)

11- Görsel Basın (Radyo ve Televizyon Kuruluşları)

12- TİKA ve TÖMER… gibi Kurumlar

13- Türk Dil Kurumu

14- Türk Tarih Kurumu

15- Devlet Arşivleri

16- Özel Sektör Alanları

17-  Tercümanlık ve Mütercimlik Alanları gibi pek çok alanda iş bulma olanağı olan Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı mezunları diğer filoloji mezunlarına oranla iş olanakları açısından çok daha şanslıdır.