Fen Edebiyat Fakültesi

1 Aralık 202202

“Dünya Edebiyatından Seçkin Araştırmalar” Kitabı Yayınlandı

30 Kasım 202203

Dördüncü Uluslararası Çok Kültürlü Eğitim Ortamında Rus Dili Sempozyumuna Katılım

24-25 Kasım 2022 tarihlerinde Volgograd Devlet Sosyo-Pedagoji Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Ajiniyaz Nukus Devlet Pedagoji Enstitüsü, İbn-i Sina Tacik Devlet Tıp Üniversitesi, Satim Ulugzade Tacik Devlet Diller Enstitüsü, Tirmiz Devlet Pedagoji Enstitüsü işbirliğinde dördüncü uluslararası “Çok Kültürlü Eğitim Ortamında Rus Dili” başlıklı çevrimiçi sempozyum düzenlendi.
 29 Kasım 202204

Russkiy Mir Vakfı Resmi Sitesinde "F. M. Dostoyevski'nin Ulusal Kültürlerdeki Mirası" Uluslararası Sempozyum Bildiri Kitabının Çıktığını Duyurdu

Rusya kültür topluluğu tarafından 2021 yılında F. M. Dostoyevski’nin Doğumunun 200. Yıldönümü anılıyor. Rusya Federasyonu Başkanı V. Putin tarafından, yazarın Rus ve Dünya Edebiyatı’na olağanüstü katkıları dikkate alınarak, 24 Ağustos 2016 tarihinde “F. M. Dostoyevski’nin Doğumunun 200. Yıldönümü Kutlamaları” kararnamesi imzalandı. UNESCO verilerine göre Dostoyevski, günümüzde dünyanın en çok alıntı yapılan ve tercüme edilen Rus yazarlarından biridir. Onun edebi mirası okullarda, üniversitelerde farklı alanlardan bilim insanlarınca da incelenmektedir.
 22 Kasım 202205

Fakültemiz Tarih Bölümü tarafından "Ahıska Sürgünün 78. Yıl Dönümü" konulu panel düzenlenmiştir.

15 Ağustos 202206

ÖSYM 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre Fakültemiz % 100.75 doluluk oranına ulaşmıştır.

Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Ailesi’ne yeni katılan tüm öğrencilerimizi tercihlerinden dolayı tebrik ediyor, “Üniversitemize ve Fakültemize Hoş Geldiniz” diyoruz.
 20 Mayıs 202207

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğrencilerinin Nahçıvan Devlet Üniversitesi ziyareti

20 Mayıs 202208

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğrencileri Bakü'de Kafkas Üniversitesini Temsil Etti

24 Mart 202209

Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Nevruz Bayramı Etkinliği

25 Ocak 202210

Ulusal ve Uluslararası Basında “F.M. Dostoyevski’nin Ulusal Kültürlerde Mirası” Sempozyumu

Kafkas Üniversitesi Slav Dilleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından Rus ve Türk üniversiteleriyle iş birliği içerisinde düzenlenen “F.M. Dostoyevski’nin Ulusal Kültürlerde Mirası” başlıklı Uluslararası Sempozyum, Türk ve Azerbaycan basınında yer aldı.