ARAŞTIRMA UYGULAMA İZİNLERİNDE İSTENİLEN BELGELER VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

ARAŞTIRMA UYGULAMA İZİNLERİNDE İSTENİLEN BELGELER

VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

1. Tüm izin başvuruları ilk olarak https://ayse.meb.gov.tr/ üzerinden ön başvuru yapılarak çıktısının eklenmesi,
  2. Araştırmacılar, başvurularında ekte bulunan taahhütnamenin imzalanarak eklenmesi,
  3. Üniversite Etik Kurul Kararı’nın eklenmesi,
  4. Başvurularda Araştırma/Tez önerisinin eklenmesi,
  5. Çalışma yapılacağı Okul/Kurum yerlerinin belirtilmesi,
  6. Veri toplama araçları okunaklı olmasına silik olmamasına özen gösterilmesi,
  7. Başvuru evraklarının arkalı ve önlü yazılmamış olması gerekmektedir,
  8. Çalışma Takvimi, (Eğitim Öğretim yılı dâhil tüm detaylar yer almalıdır.)
  9. Katılımcı Onay Formu /Veli Onam Formu,
  10. Öğrenci tarafından Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğüne yazılmış dilekçe, (Çalışmanın online veya yüz yüze olma durumu belirtilmelidir. Online ise çalışma linki eklenmelidir.)
  11. Veri toplama araçlarının (Anket, ölçek vb.) tüm sayfalarının alt kısmının öğrenci ve danışmanı tarafından eksiksiz olarak imzalanması gerekmektedir.(Çalışmanın dışına çıkılmayacağını beyan ettiğine ilişkin olarak)
  12. Söz konusu bilgi ve belgelerin net olması gerekmekte olup bu nedenle belgenin fotoğrafının çıktısının alınmaması gerekmektedir.
  13. Tarayıcı uygulamalarının logo veya isimleri hiçbir yerde bulunmamalıdır.

Yukarıda yer alan tüm bilgi ve belgelerin eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

Belgeleri tamamlamadan müracaat etmemeniz önemle rica olunur.