Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan ve Mezun Olamayan Son Sınıf Öğrencileri İçin 2. Ek Sınav Duyurusu

2547 Sayılı kanunun 44. maddesinin (c) fıkrası gereğince Üniversitemizin Ön Lisans ve Lisans Programlarında öğrenim gören ve azami öğrenim süresini tamamlayan öğrencilerin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ek Sınavları aşağıdaki şekilde yapılacaktır.

* Lisans öğrencileri için azami süre yedi yıldır, bu süreye hazırlık sınıfı okunan yıllar ve kayıt dondurma süreleri dahil değildir.

**Normal öğrenim süresini tamamlamış ve izlediği müfredattaki son yıl derslerini(4. Sınıf güz ve bahar yarıyılı derslerini) almış veya almaya hak kazanmış öğrenciler, hiç almadığı dersler dışındaki başarısız olduğu tüm dersler için ders sayısına bakılmaksızın ek sınav hakkından faydalanabilirler.

Ek Sınav Tarihi: 08.08.2022-17.08.2022 tarihleri arasında (Öğrenci 1. Ek sınavları sonunda başarılı olamadığı dersler için 2. Ek sınavdan yararlanabilir. 2. Ek sınav, 1. Ek sınavın telafisidir) yapılacaktır.

Yukarıdaki şartları sağlayan ve ek sınavlardan faydalanmak isteyen Dede Korkut Eğitim Fakültesi lisans programlarına kayıtlı öğrenciler,  05.08.2022 tarihine kadar  mail yoluyla  kauegitim@gmail.com   adresine imzalı dilekçeleriyle başvurabilirler.