2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvuruları
2020-2021 Akademik Yılı için Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Başvuruları 09 Mart 2020 – 17 Nisan 2020 tarihleri arasında alınacaktır. Proje başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının 17.04.2020 tarihi mesai bitimine kadar kendi şifreleri ile https://yoksis.yok.gov.tr internet adresi üzerinden girişlerini yapması gerekmektedir. Sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktıları Dış İlişkiler Birimi- Mevlana Değişim Program Koordinatörlüğü aracılığıyla Rektör imzalı üst yazı ekinde Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına iletilecektir.
Başvuru Şartları:
Programa Proje Yürütücüsü olarak;
-Üniversitemizde görev yapan öğretim elamanları başvuru yapabilir.
-Proje yürütücüsü olarak sisteme giriş yapan öğretim elemanlarının (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, uzman, okutman vb. ) en az doktora derecesine sahip olmaları gerekmektedir. Doktorasını bitirmiş Araştırma Görevlileri öğretim elemanı olarak projeye dahil olabilirler. Doktorasını tamamlamamış Araştırma Görevlileri projede öğrenci olarak yer alabilirler.
-Proje Ortağı olacak üniversite ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmamız olması gerekmektedir. Anlaşmalı olunan üniversiteler için Dış İlişkiler Birimi Mevlana sayfasını ziyaret ediniz.
YÖK Yürütme Kurulu Kararları ve Proje Alanları için tıklayınız.
Başvuruda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:
*Proje süresi en az 6 ay olmalıdır.
*Proje ekibinde en az bir öğrenci değişimi (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) olmalıdır.
*Proje ekibinde lisansüstü öğrenci olup aynı zamanda öğretim elemanı kadrosunda görev yapıyor olanlar, projede öğrenci olarak yer alabilecektir.
*Proje kapsamında gelen ve giden öğretim elemanlarının, proje ortağı üniversiteye en az 14 gün en fazla 89 gün gitmeleri gerekmektedir. (Proje süresince 1 Öğretim Elemanının gideceği sürelerdir.)
*Proje kapsamında gelen/giden öğrencilerin en az bir dönem en çok iki dönem proje ortağı üniversitede bulunmaları gerekmektedir.
*YÖK’e iletilen başvuruların değerlendirmesinde yukarıda belirtilen hususların yanı sıra alanında uzman öğretim üyeleri tarafından; projenin çağrıya uygunluğu, projenin başarı ile gerçekleştirilmesi durumunda sağlanacak yaygın etki, gerçekleştirilme yöntemi, projenin yönetimi, proje ekibi ve araştırma olanakları, projenin ortak yayına dönüştürülebilirlik durumu ve proje çerçevesinde bilgi ve deneyimin arttırımına katkı durumu dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.