Üniversitemizde 3. Uluslararası Ebu'l-Hasan Harakani Sempozyumu Düzenlendi

Üniversitemizde düzenlenen‘3. Uluslararası Ebul Hasan Harakani’ Sempozyumu İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü konferans salonu’nda yoğun ilgiyle başladı.  Açılış programına, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, askeri ve Mülki erkân, ile akademisyen ve öğrenciler katıldı. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Alparslan Kartal yaptı. Yapılan protokol konuşmalarının ardından sempozyumun 1. Oturumu başladı. İki gün boyunca süren oturumlarda; Ebu'l Hasan Harakani'nin tasavvufi anlayışında muazzam bir insan sevgisi ve İnsanlara hizmeti değerlendirilerek birçok tebliğ sunuldu. Tebliğ ve sunumların ardından sempozyum programı yapılan sonuç ve değerlendirme toplantısı ile sona erdi.