2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME DUYURUSU

Kayıt Yenileme Tarihleri: 04.09.2017-08.09.2017

2017-2018 eğitim öğretim yılı GÜZ yarıyılında ders kayıt işleminin gerçekleştirilmesi için; 04.09.2017- 08.09.2017 tarihleri arasında http://obs.kafkas.edu.tr adresinden, kullanıcı adının ve şifresinin yazılarak sisteme giriş yapılması ve aşağıdaki adımlara dikkat edilerek kayıt işleminin tamamlanması gerekmektedir.

ÇOK ÖNEMLİ! Kesin kayıt işlemini gerçekleştirmiş öğrencilerin sistemden yazdır butonu ile ders kaydının kesinleştiğine dair çıktı almaları ve danışmanlarına onaylatmaları önemlidir. Herhangi bir ders kayıt sorununda bu çıktıyı ibraz edemedikleri takdirde sistemdeki kayıtlar dikkate alınacaktır.

Sisteme giriş- Öğrenim ücreti/ katkı payı görüntüleme

1)      Sisteme giriş: Sisteme kullanıcı adı ve şifre yazılarak giriş yapılır. Şifresini unutan öğrenciler obs.kafkas.edu.tr adresinden “şifremi hatırlamıyorum” linkindeki bilgileri doldurarak, şifresinin e-posta adresine gönderilmesini sağlayabilir. Ancak bu adımda da şifresine ulaşamayan öğrenciler Fakülte/ Yüksekokul/ Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Bürosundan şifrelerini sıfırlatıp, ilk şifre oluşturmadan tekrar şifrelerini alabilir.

Öğrenci Web (Öğrenci) modülünden Kayıt Yenileme (Ders Seçme) İşlemleri başlığından Kayıt Yenileme (Ders Seçme) İşlemleri ekranı açılır.

2)      Öğrenim ücreti/ katkı payı görüntüleme: 2017-2018 Öğretim yılında Üniversitemize normal öğrenim süresinde öğrenimine devam eden (Örgün Öğretim) öğrenciler ilan edilen katkı paylarını ödemeyeceklerdir. Bu öğrenciler dışındakiler yatırılması gereken öğrenim ücreti/ katkı payına dair uyarı alacaklardır. Öğrenciler, öğrenim ücreti/ katkı payını ZİRAAT BANKASI’NIN  tüm şubelerinden öğrenci numaraları ile ONLİNE olarak yatırabileceklerdir.

Harç yatıracak olan ikinci öğretim, yabancı uyruklu ve öğrenim süresini aşan örgün öğretim öğrencilerinin kayıt süresince yatırdıkları ücretler bilgi sistemine aynı anda yansıtılacak ve ders kayıtlarını yapabileceklerdir.

3)      Öğrenci bilgilendirme ekranı: Kayıt Yenileme (Ders Seçme) İşlemleri ekranında Sınıf-Yarıyıl, GANO  ve Alınabilecek Azami ULUSAL ve ECTS Kredisi belirtilir. Ders seçimlerinde sistem bu kriterlere göre çalışmaktadır.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Kayıt Yenileme İşlemlerine İlişkin ayrıntılı bilgi ve Kayıt Yenileme Kılavuzu için tıklayınız.