Üniversiteye Toplum Yararına Çalışan Kadınların Kadın Eli Değiyor

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde, özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve iş disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, Kafkas Üniversitesine toplam 100 kişi tahsis edilmiştir. Şuan 66’sı kadın 88 kişi üniversitemizde çalışmaktadır.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Üniversite bünyesinde işe başlayan kadın işçiler, haftada 5 gün çalışarak, aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. İşçilerden bir kısmı program kapsamında Üniversite Merkez yerleşkesinin bahçesinde temizlik ve çevre düzenlemesi çalışmalarına katılırken, bir kısmı da çevre düzenlemesi kapsamında baharın müjdecisi çiçeklerin dikim ve bakım çalışmalarını yürütüyorlar. Proje kapsamında görevlendirilen personelin Üniversitenin fiziki alt yapısının geliştirilmesi konusunda değerli katkıları bulunmaktadır. Üniversite yönetimi proje kapsamında yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  proje kapsamında Üniversiteye bu iş gücünün sağlanmasında öncülük eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet ARSLAN’a, Kars Milletvekili Dr. Selahattin BEYRİBEY ‘e AK Parti İl Başkanı Adem ÇALKIN ‘a ve İş Kur İl Müdürü Yusuf BULUT ve ekibine değerli katkılarından ötürü teşekkürlerini ilettiler.