Üniversitemizde "Kadın" Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle "Kadın" konulu panel gerçekleştirildi.
        Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.  Panel’e Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Azerbaycan Başkonsolos Yardımcısı Arzu Haydarova, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taşdan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, daire amirleri, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan’ın kadınlar günü ile ilgili konuşmasının ardından Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Berna Ürün Karahan panelin açılış konuşmasını yaptı. Oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Berna Ürün Karahan’ın yürüttüğü panelde ilk olarak, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Binali Çatak “Sağlığın Sosyal Belirleyicilerinin Anne ve Bebek Sağlığı Üzerine Etkileri” konulu sunumunu yaptı. Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nihal Bostancı Daştan “Aile İçi Şiddetin Kadın Ruh Sağlığına Etkisi”, Eğitim Fakültesi’nden Dr. Arzu Nar Boy ise “Tanzimattan Cumhuriyete Kadının Siyasi Hayattaki Rolü” başlığıyla sunum gerçekleştirdiler. Konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve müzik dinletisinin ardından program sona erdi.