Üniversitemizde '100. Yılında Sovyet İhtilali Gelişimi ve Bölgesel Etkileri Uluslararası Sempozyumu' Gerçekleşti

Üniversitemiz, Atatürk Araştırma Merkezi ve Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Tarih Enstitüsü işbirliğiyle ‘100. Yılında Sovyet İhtilali, Gelişimi ve Bölgesel Etkileri Uluslararası Sempozyumu' Gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sempozyumun açılış programına, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Mehmet Ali Beyhan, Kars Belediye Başkanı vekili Tahsin Güngören,  Rektörümüz Prof. Dr. Sami Özcan ve eşi Prof. Dr. Ayla Özcan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Selçuk Ural ve Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, Fakülte Dekanları ile uluslararası katılımcılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, açılış ve protokol konuşmaları ve sempozyumun 1. oturumuyla devam etti.   Yoğun ilgi gören '100. yılında Sovyet İhtilali, Gelişimi ve Bölgesel Etkileri Uluslararası Sempozyumu’nda, iki gün boyunca birçok tebliğ sunuldu. Sempozyum programı, tebliğ ve sunumların ardından yapılan sonuç ve değerlendirme toplantısı ile sona erdi.