Üniversitemiz Yönetimi'nin BM Genel Kurulu'nun Kudüs Kararı ile İlgili Mesajı

Geçtiğimiz günlerde ABD’nin, uluslararası hukuku, tarihi ve sosyal gerçekleri hiçe sayarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını duyurmasını; bölgedeki istikrar, huzur ve güvenliğin yanında farklı dinlere mensup insanların bir arada yaşama ideallerine vurulmuş ağır bir darbe olarak görmekteyiz. Üstelik ABD’nin dünya iradesini yok sayarak tek taraflı olarak aldığı bu kararı kınıyoruz.

Tüm dünya kamuoyunun vicdanını rahatsız eden bu karar sonrası nihayet Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararını reddetmiştir. 172 ülkenin katıldığı oylamada, 9 ülkenin oyuna karşı, 128 ülkenin ABD’nin kararını reddetmesi, dünya iradesinin bir ülkenin iradesinden daha büyük olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. BM Genel Kurulu’nun ortaya koyduğu bu iradeyi, Üniversite Yönetimi olarak memnuniyet verici buluyor ve destekliyoruz.

Kafkas Üniversitesi Yönetimi