2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı Duyurusu

T.C.
KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

Üniversitemiz Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için aşağıda belirtilen kontenjanlar kadar Özel Yetenek Sınavıyla öğrenci alınacaktır.

BÖLÜMLER

30

20

60

Bölümler bazında milli sporcular için ayrılan bayan veya erkek kontenjanlarının herhangi bir gurubuna yeterli sayıda başvurunun olmaması veya sınavlardan yeterli başarının sağlanamaması durumunda, eksik kalan erkek veya bayan milli sporcu kontenjanının aynı bölümün öncelikle diğer cinsiyetteki milli sporcularla tamamlanacak, tamamlanmadığı taktirde ise, eksik kalan erkek veya bayan kontenjanlarının hangi cinsiyet eksikse genel sıralamadan o cinsiyetten tamamlanacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

a.       T.C.Vatandaşı olmak

b.      Herhangi bir fiziksel engelinin bulunmaması

c.        2017 YGS sınavından puan türlerinin herhangi birisinden ( YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, YGS 5, ve YGS 6) Milli sporcular ile Spor Lisesi çıkışlar için 150,000  puan almış olmak ( Adaylardan istenen puanlar Ortaöğretim puanı katılmamış ham puanlardır)

d.      Yukarıda (c) maddesinde sözü edilenler dışında kalan diğer alan, kol ve bölüm mezunlarının ise; 2017 YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 180.000 ham puan almış olmaları gerekmektedir. (Adaylardan istenen puanlar, Ortaöğretim Başarı Puanı katılmamış ham puanlarıdır)

e.       Milli Sporcular için ayrılmış kontenjanlara müracaat edeceklerin, milli takımlardan herhangi birinde sporcu olarak görev almış olmaları ve bunu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden veya ilgili federasyondan alacakları Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için en az (B) sınıfı, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği (Birinci ve İkinci Öğretim) Bölümleri içinde en az (C) sınıfı milli sporcu belgesi ile kanıtlama şartı aranacaktır.

f.       Milli Sporcu kontenjanına başvuruda bulunan adaylar dahil tüm adaylarda yaş sınırı aranmaz.

g.       K.K.T.C. ve Yabancı uyruklu adayların Milli Sporcu Belgeleri geçerli sayılmayacaktır.

ÖN KAYIT, SINAV YERİ VE TARİHİ

a)      Ön Kayıt Tarihleri

Online Kayıt Başvuru Formu için tıklayınız

Ön kayıtlar adayın kendisi tarafından 07 – 11 Ağustos 2017 tarihleri arasında internet üzerinden online yapılacaktır.

Web üzerinden başvurusu tamamlayan adaylar kayıt sonunda verilen, kendilerine ait imzalı başvuru formunu ve ekinde istenen tüm belgeleri 16 Ağustos 2017 Çarşamba günü mesai bitimine kadar Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü Sarıkamış/KARS adresine elden, iadeli taahhütlü posta ya da kargo ile (Posta ve kargo masrafı adaya aittir) ulaştırmak zorundadır.

b)      Özel Yetenek Sınav Tarihi

Özel Yetenek Sınavı 21 Ağustos 2017 tarihinde başlayacaktır.

c)      Özel Yetenek Sınav Yeri

Özel Yetenek Sınavı Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun Kapalı Spor Salonunda sınav süresince hafta sonları da dahil olmak üzere 08.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacaktır.

ÖN BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

v  Ön Kayıt Başvuru Formu, (Yalnızca Online başvuru sırasında internet üzerinden temin edilebilir)

v  Adayın 2017 YGS Sınav Sonuç Belgesinin internet çıktısı

v  Sağlık Raporu,  (Bu rapor resmi sağlık kuruluşlarından alınacak ve    “ Beden Eğitimi ve Spor   Yüksekokulu’ nun    Uygulamalı  Özel  Yetenek  Sınavına  Girmesinde  sağlık  yönünden bir sakınca bulunmamaktadır” ifadesini içerecektir)

v  Üç adet vesikalık fotoğraf (4,5 x 6 cm ebadında, Kılıf Kıyafet Yönetmeliğine uygun olarak son altı ay içerisinde cepheden çekilmiş olacaktır. )

v  Öğrenim durumunu gösterir belge (Onaylı lise diploması fotokopisi, lise çıkış belgesi veya liseden mezun olacağı tarihi, alanı, bölümü ve kolu gösterir resmi yazı)

v  T.C. kimlik numarası olan fotoğraflı nüfus cüzdanının bir adet iki yüzü de aynı sayfaya çekilmiş fotokopisi

v  Sınava Müracaat edecek tüm Milli Sporcular için Milli Sporcu olduklarını gösterir Milli Sporcu Belgesi (Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünden veya İlgili Federasyondan alınmış 2017 yılı içinde onaylatılmış belgeler kabul edilir.)

v  Evrakların koyulacağı büyüklükte poşet dosya

Başvuru evrakları tam olmayan veya yanlış beyanda bulunan adayların ön kayıt ve kesin kayıt işlemleri yapılmayacaktır. Sorumluluk tamamen adaylara aittir. İmzasız formlar diğer evraklar tamam olsa bile adayların ön kayıtları yapılmaz.  Kayıt sırasında verilen belgeler ile asılları arasında farklılıklar tespit edilirse tespit edildiği andan itibaren aday hakkında mevcut kanun, yönetmelik ve yönergeler çerçevesinde yasal işlem yapılır.

Sınavla ilgili diğer evraklar  www.kafkas.edu.tr. internet adresinden temin edilecektir (Sınav Kılavuzu vb.)

Sınavla ilgili her türlü bilgi : sabesyo@kafkas.edu.tr e-mail adresinden veya 0(474) 413 52 52 numaralı telefondan alınabilir.

Kılavuz bilgileri için Tıklayınız.

Online başvuru için Tıklayınız.