Güzel Sanatlar Fakültesinde SERKA II. Resim Çalıştayı Düzenlendi. (24-28 Ocak 2017)

24 -28 Ocak 2017 tarihleri arasında Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesinde SERKA II. Resim Çalıştayı Düzenlenecektir.

10 Üniversiteden 16 Ressam Serhat İllerini Tuvale Çizdi

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından düzenlenen II. Resim Çalıştayı kapsamında Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ı gezen 16 Ressam, illerin tarihi, sosyal ve kültürel değerlerini tuvale çizdi. Ressamların eserleri 30 Ocak’ta Kars’ta sergilendi.

II. Resim Çalıştayı kapsamında SERKA’nın davetiyle Türkiye’nin 10 üniversitesinden gelen 16 sanatçı ve ressam, Ajans’ın faaliyet yürüttüğü Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerindeki tarihi ve kültürel mekânları gezdi. Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı ve Ani Antik Kenti başta olmak üzere bölge illerinin sanatsal potansiyele sahip olduğunu belirten ressamlar, eserlerinin Karslı sanatseverlerle buluşmalarından mutluluk duyacaklarını söyledi. Ressamlar Basri Erdem, Cebrail Ötgün, Engin Aslan, Fırat Çalkuş, Hasan Rastgeldi, Hüsnü Dokak, İbrahim Yıldız, İsmail Ateş, Kazım Artut, Lütfi Özden, Mehmet Örs, Mehmet Sakızcı, Orhan Umut, Özlem Muraz, Sait Toprak ve Suat Karaaslan bölge gezisinin ardından Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin atölyelerinde resim yapmaya başladı.

16 ressam, bir haftalık resim çalışmalarını tamamladıktan sonra yaptıkları resimleri düzenledikleri sergiyle sanatseverlerle buluşturdu. 30 Ocak’ta Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’nda düzenlenen sergi, Kars Valisi Rahmi Doğan, Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsnü Kapu ve Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Baran’ın katılımıyla gerçekleştirildi.